Zerlin M door KWPN erkend

Zerlin M door KWPN erkend

Zerlin M, met wie de Braziliaan Modolo Zanotelli momenteel uiterst succesvol is, is door het KWPN erkend. Hij is een zoon van Berlin, die met Gerco Schroder zoveel heeft bijgedragen aan de Nederlandse springsuccessen in de afgelopen jaren. Zerlin komt uit de stermerrie Tatjana Bo, een dochter van de preferente springpaardenleverancier Concorde. De grootmoeder is de preferente prestatiemerrie Gcubertha, een dochter van Ladalco. De moederlijn vervolgt met de beproefde Stal Roelofs-combinatie Joost x Abgar xx uit de Wagner-merrie Nubertha.

Als driejarige is Zerlin aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waarvoor hij in het najaar van 2007 werd aangevoerd. De hengst heeft toen niet het volledige onderzoek afgerond en is voortijdig naar huis gegaan.

Nadien heeft de hengst zich zeer goed ontwikkeld. Hij was eerst succesvol met Jos Lansink (foto) waarbij diverse foutloze omlopen en klasseringen werden geboekt op 1.50/1.55 niveau. Daarna heeft een ruiterwissel plaatsgevonden en momenteel is Zerlin succesvol onder de Brazilaan Modolo Zanotelli. Afgelopen weekend werd de combinatie nog derde tijdens de CSI5* Athina Onassis Horse show in St. Tropez. Verder werden er meerdere aansprekende resultaten behaald, zoals tweede in het 1.55 op het CSI3* in Norten-Hardenberg, tweede in de Global Champions Tour in Antwerpen in het 1.55 en winst op datzelfde concours in het 1.50; tweede in het 1.45/1.50 in de Global Champions Tour in Miami (Florida) en een overwinning in het 1.50 in Den Bosch.

Zie KWPN.nl voor een exterieuromschrijving.

KWPN/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties