Zenith SFN naar leerling van Jeroen Dubbeldam?

Zenith SFN naar leerling van Jeroen Dubbeldam?

0 3296
Jeroen Dubbeldam-Zenith SFN Nations Cup
Zenith SFN blijft bij Jeroen Dubbeldam

Het bod van 800.000 euro op Zenith SFN werd gedaan door de Amerikaanse familie Porter, zo meldt horses.nl, uit monde van hippisch journalist Wendy Scholten. Lucas en Wilton Porter worden sinds begin dit jaar door Jeroen Dubbeldam op zijn stal in Weerselo begeleid. Na het bod van de Porters ging het Springpaardenfonds Nederland (SFN) over dit bod heen, om de digitale hamer te laten vallen op 850.000 euro. Veilinghuis BVA Auctions zou vervolgens Porter gebeld hebben met de vraag of ze een nieuw bod wilden uitbrengen. Hierdoor kreeg Porter het vermoeden de enige bieder te zijn, met alleen eigenaar SFN als tegenpartij.

Bekend is dat de familie Porter een Grand Prix-springpaard zoekt om de springcarrière van oudste zoon Wilton een extra impuls te geven. De optie is om een vreemd Grand Prix-paard te kopen of Zenith, waarvan trainer Jeroen Dubbeldam uiteraard alle ins en outs kent. Zowel Dubbeldam als de Porters zijn overigens dit weekend op CSIO Barcelona.

Het Springpaardenfonds Nederland wil Zenith SFN onderhands verkopen. Wellicht heeft de familie Porter nog altijd haar zinnen op de kampioen gezet en komen ze er met de verkopende partij uit. Zenith zou dan voorlopig op zijn vaste stal in Weerselo kunnen blijven.

Wilton Porter (22) won het individuele Young Riders kampioenschap van Noord Amerika in 2014 met Diamonte Darco (v. Unbelievable Darco), met wie hij vorig jaar op het WEF ook al derde werd in de Challenge Cup. Op dit moment zijn Caletto Cabana (v. Cassini I) en Patriot (v. Colman) zijn beste paarden

Horses.nl/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties