Zeges voor Highway M TN, Global Express en Cream On Top

Zeges voor Highway M TN, Global Express en Cream On Top

0 538
Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) onder Patrick van der Schans

Patrick van der Schans verdiende met Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) de hoogste punten in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie en nam daarmee sportieve wraak. In de klasse M won Isah Cup-winnaar Global Express (v.Oriënt Express) met Lennard de Boer.

De eerste editie van de KWPN Hengstencompetitie bij Equestrian Centre de Peelbergen kan als zeer geslaagd de boeken in. Het publiek stond rijen dik om de prestaties van de jonge hengsten op de voet te volgen. De avond werd afgesloten met de mooiste rubriek: de vierjarige hengsten in de klasse L. Eén van de onderschatte hengsten van de eerste competitiewedstrijd in Ermelo pakte nu mooi de zege: de KWPN-goedgekeurde hengst Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z), die onder Patrick van der Schans keer op keer opvalt met zijn goede reflexen, afdruk en lichaamsgebruik op de sprong. In de eerste ronde kreeg hij als enige een 9 voor het springen. In de tweede ronde ging diezelfde eer naar Homerun (Vivant van de Heffinck x Tangelo van de Zuuthoeve) onder Robin Bril, die op de één-na-beste totaalscore uitkwam dankzij zijn goede afdruk en bascule. Hij deelde de tweede plaats met de voorzichtige KWPN-hengst Cohinoor VDL (Cornet Obolensky x Stakkato) met James Billington.

Lennard de Boer - Global Express
Lennard de Boer – Global Express

Global Express wint weer
In de klasse M zette Isah Cup-kampioen Global Express (Oriënt Express x Laudanum xx) met Lennard de Boer orde op zaken. In Ermelo presteerden zij wat onder de maat, maar nu in Kronenberg stonden ze er weer. De patente voshengst werkte in de 18-koppige barrage geweldig mee, en springt zeer efficiënt. ‘Het is echt een paard voor de barrage, hij is van nature al heel snel en voorzichtig. En hij sprong weer top’, reageerde zijn ruiter na de winnende rit, waarin ze Willem Greve en de met veel macht springende KWPN-hengst Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II) naar de tweede plaats hadden verwezen.

Cream On Top
Rob Heiligers- Cream On Top

Kers op de taart voor Cream on Top
Het scheelde niet veel of Jur Vrieling had met de KWPN-hengst Freeman VDL (Emmerton VDL x Chin Chin) op herhaling kunnen gaan. Een kostbare balk op de laatste gooide roet in het eten. Het was de op ZZ-niveau springende valkkleurige Cream On Top (Concorde x Roven xx) die met Rob Heijligers de beste prestatie wist neer te zetten in de gecombineerde klasse Z/ZZ. Met zijn voorzichtigheid en handigheid was hij ruim een seconde sneller dan zijn naaste concurrent. Kristian Houwen pakte met de fanatieke KWPN-hengst Edinburgh (Vleut x Darco) de tweede plek, gevolgd door Albert Zoer met de goed meewerkende Zirocco Blue VDL-zoon Florian (mv.Cardento).

Jenneke Smit voor Hoefslag
Foto’s Leanjo de Koster / DigiShots

Reacties