Zege voor Laura Chapot tijdens het Winter Equestrian Festival

Zege voor Laura Chapot tijdens het Winter Equestrian Festival

0 9

Laura Chapot heeft gisteren tijdens week zes van het Winter Equestrian Festival in Wellington opnieuw een overwinning behaald. Op de rug van de KWPN gefokte ruin Umberto (Celano x Roderik) nam ze de overwinning in de rubriek over 1.45m op snelheid in ontvangst.

Chapot kwam als laatste aan start in het totaal van eenentwintig tellende deelnemersveld. Voorgangers Ben Maher en Quite Easy hadden de tijd met 62.21 seconden op scherp gezet en dus moest Chapot er flink aan rijden om hieronder te blijven. Dat bleek geen probleem en met een snelle ronde in slechts 60.79 seconden liet de combinatie zien momenteel in topvorm te verkeren. De derde plaats ging naar David McPherson en Leonitas (62.38 seconden).

Laura Chapot over haar zege: “Ik heb de rit van Ben Maher gezien en dacht dat hij onverslaanbaar zou zijn. Mijn paard is echter vaak sneller dan dat hij eruit ziet, dus ik heb op safe gereden maar toch wat vaart gemaakt. Umberto is een fijn paard en erg voorzichtig op de sprong. Hij is gek op springen en niet zo groot. Dat past goed bij me want zelf ben ik ook niet zo groot. Het voordeel van een klein paard is dat ze vaak erg wendbaar zijn en dat kwam vandaag erg goed van pas. Je zou ook niet zeggen dat zo’n klein paard zo snel kan zijn.”

Umberto werd tot een jaar geleden uitgebracht door de Ierse springruiter Cian O’Connor. “Toen ik hem overnam van Cian was Umberto nog erg groen. Dit was een van de eerste keren dat hij aan start kwam op dit niveau en hij heeft zeker het potentieel om uit te groeien tot een topspringpaard. Hij mist alleen nog de ervaring. Hopelijk blijft hij vooruitgang boeken en gaan jullie in de toekomst nog veel van ons horen.”

Klik hier voor uitslagen.

Reacties