Zege GCT Monaco naar Emanuele Gaudiano

Zege GCT Monaco naar Emanuele Gaudiano

0 89

Het is de traditie bij de prijsuitreiking van de LGCT dat de winnaar ondergespoten wordt door champagne, tenzij hij sneller is met het natspuiten van de nummers twee en drie. Vanavond in Monaco was Emanuele Gaudiano (archieffoto) de klos. De Italiaan wist zijn schimmel Caspar (v. Casper) het snelst rond te sturen in de CSI5* 1.60m wedstrijd.  Gaudiano had een dubbel nul en wist in de barrage een tijd neer te zetten van 36.64 seconden.

Zoon voor vader

Zijn landgenoot Piergiorgio Bucci pakte de tweede plaats. Bucci zat in het zadel van Casallo Z (v. Casall ASK) en kreeg een tijd van 37.37 seconden. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson werd derde met de 17-jarige Casall ASK (v. Caretino), de hengst tekende voor het vaderschap van Bucci’s paard en moest daarin ook zijn meerdere erkennen. Bengtsson had een tijd van 37.95 seconden. De Brit John Whitaker (Ornellaia) bezette de vierde plaats en Christina Liebherr uit Zwitserland sloot de top vijf.

Nederlanders

De tweede Nederlanders Lisa Nooren en Kevin Jochems speelde geen rol van betekenis. Jochems stopte in de eerste ronde en Lisa Nooren kreeg 12 twaalf fout waardoor deelname aan de tweede rond uitgesloten was.

Christian Ahlmann gaat nog steeds aan de leiding in het tussenklassement. Hij heeft momenteel 209 punten. Op nummer twee staat Edwina Tops-Alexander (169). Rolf-Göran Bengtsson klimt na vandaag naar een derde plaats met 160 punten.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor de tussenstand in het overallklassement

Foto: Remco Veurink 

Reacties