Zaak rond Tripple X III ten einde

Zaak rond Tripple X III ten einde

0 24
Ben Maher en Tripple X

Ben Maher heeft een akkoord bereikt met Mike en Emma Philips, voormalige eigenaren van zijn ex-toppaard Tripple X III (v. Namelus R) en sponsors van Maher.

Eind vorig jaar beschuldigde het echtpaar Maher ervan dat hij te hoge commissies had ingehouden op de verkoop van hun paarden en andere bedragen zou hebben doorgegeven dan waarvoor de paarden in werkelijkheid zouden zijn verkocht. Het zou in totaal gaan om zo’n 700.000 pond.  De ruiter beweerde dat hij recht heeft op het geld vanwege verkoopcommissies en verleende diensten. In april volgde een rechtszaak, waarbij werd overeengekomen dat Tripple X zou worden verkocht. Deze vertrok korte tijd later naar de stallen van Eric Lamaze, waarna vriendin Tiffany Foster het paard uitbracht op concours.

Het echtpaar Philips laat in een persverklaring weten dat zij akkoord gaan met een acceptabel geldbedrag van Maher. De ruiter zou hebben toegegeven dat een aantal dingen op een andere manier opgelost hadden moeten worden. Daarnaast biedt Maher hen zijn welgemeende excuses aan voor de ontstane situatie.

Hoefslag/Horseandhound

Foto: Remco Veurinkh

Reacties