WK-blog Maikel van der Vleuten (4)

WK-blog Maikel van der Vleuten (4)

Springruiter Maikel van der Vleuten houdt de lezers van dehoefslag.nl dagelijks op de hoogte van zijn belevenissen op de Wereldruiterspelen in Normandië. Vandaag de vierde aflevering, waarin hij zijn waardering toont voor teamgenoot Gerco Schröder en vooruit blikt naar de beslissende omloop van de landenwedstrijd.

‘Ik vind het bijzonder dat Gerco het toch maar weer deed als slotruiter. We gaan we er bijna automatisch van uit dat hij nul blijft, maar Gerco is ook maar een mens en London ook maar een paard. Ze kunnen beide fouten maken. Zoals hij vandaag rondreed, met zoveel overtuiging. Dat is geweldig om te zien. Ik vind het persoonlijk veel spannender om te kijken dan dat ik zelf moet rijden. Jeroen en ik zaten echter nog vrij voorin, maar zoals Gerco…, die moet zo lang wachten en ziet dan de hele dag van alles voorbij komen. We doen het met zijn vieren, maar het is toch fijn om zo iemand als vierde ruiter te hebben, waarvan je weet dat de kans groot is dat het goed kan komen.

‘Ik heb mijn eigen rit later nog teruggezien en het zag er eigenlijk gewoon goed uit met Verdi. Ik had gereden zoals we gepland hadden en er was weinig op aan te merken, buiten het feit dat ik m’n beugel verloor bij hindernis 3. Verdi heeft tot en met vandaag het hele seizoen gewoon constant en goed gesprongen. Hij heeft nu ook de ideale leeftijd en ik hoop nog enkele jaren plezier van hem te hebben.

Scherp en consequent blijven

‘Na de wedstrijd hebben we weer met de club gegeten, zoals we de voorgaande dagen hebben gedaan. Vaak eten we ook een keer met de eigenaren of familie erbij, maar dat is hier eigenlijk wat moeilijk. Iedereen zit verspreid en ook wij zitten op een half uur rijden van het concoursterrein. Voor morgen zal het spannend blijven. Er zijn veel ogen op ons gericht. Dit is ook iets waar we met zijn allen naar toe hebben geleefd en iets dat we graag willen binnentrekken. Positief is dat we als team heel goed zijn met elkaar. Maar uiteindelijk word je afgerekend op het resultaat. Ik weet ook dat het snel kan gaan. Ik heb het meegemaakt in Madrid tijdens mijn eerste EK. Daar stonden we ook eerste, maar hadden we de dag erna niks toen we vierde werden. Ik moet er wel bijzeggen dat toen ook echt niks wilde lukken. Daarom zeg ik dat we vooral scherp en consequent moeten blijven.’

Reacties