WK Lanaken: morgen troostfinales, zondag finales

WK Lanaken: morgen troostfinales, zondag finales

0 123
Eén van de Nederlandse duo's die zondag in de finales gaat starten is Kevin Olsmeijer met Ferrari (v.Viceroy T)

Traditiegetrouw worden op zondag de finales van de Wereldkampioenschappen voor vijf-, zes- en zevenjarigen verreden. Hierin komen 28 Nederlandse combinaties aan de start. Onder hen de winnaar van goud vorig jaar: Doron Kuipers met Kerswin van ’t Roosakker (v.Echo van ’t Spieveld).

Nederland zal bij de zesjarigen het best vertegenwoordigd zijn, zowel qua paarden (13 KWPN’ers) als qua ruiters (13). Willem Greve gaat met de bronzen medaillewinnaar van 2015 van start in de finale, de Carambole-dochter Formidable. De man van dubbel goud met Earley (v.Harley VDL), Maikel van Mierlo, heeft twee ijzers in het vuur bij de zesjarigen: Follow Up (v.Andiamo) en F (v.Baltic VDL). Vanuit diverse landen kan flinke weerstand verwacht worden, zoals van Christian Ahlmann met de bijzonder populaire Zangersheide-hengst Dominator 2000 Z (v.Diamant de Semilly).

Alle vijfjarigen die in zowel de eerste als tweede kwalificatieronde foutloos bleven, mogen naar de finale. Hierin komen 12 Nederlanders aan de start, waaronder opnieuw Maikel van Mierlo met een paard. Hij zal met de vijfjarige Galote (v.Zélote VDL) proberen een sterk resultaat neer te zetten. Een opvallend WK-debuut werd gemaakt door Jill Verheij, die de imponerende Aganix du Seigneur-zoon Agana van het Gerendal Z beide dagen al voortreffelijk aan het springen heeft. In deze rubriek zal ook meervoudig WK-medaille-winnaar Gerben Morsink van start gaan, met Alliante Z (v.Andiamo).

Bij de zevenjarigen komen voor Nederland Lennard de Boer (VDL Edgar M v.Arezzo VDL), Björn Egberink (Evita P v.Toulon) en Luc Steeghs (Everest v.Carambole) in de finale aan de start. Eerstgenoemde werd vorige maand reservekampioen in de Isah Cup. De beste 40 duo’s zijn voor de WK-finale geselecteerd en Michael Greeve staat met de hengst Big Star Jr. K Z (v.Big Star) eerste reserve.

Tekst: Jenneke Smit
Foto: Kevin Olsmeijer met Ferrari (v.Viceroy T), Leanjo de Koster – DigiShots

Reacties