WK Lanaken: moeder van 14 nakomelingen door naar finale

WK Lanaken: moeder van 14 nakomelingen door naar finale

0 975

In meerdere opzichten is de bloedvoorzichtige Calvaro Z-merrie Calvara Z een bijzondere. Onder Loewie Joppen plaatste de merrie van familie Vullers uit Maria-Hoop zich dankzij twee goede nulrondes voor de finale van de vijfjarigen. Bij hen bracht de jonge merrie al 14 nakomelingen.

Diverse nakomelingen van de zeer interessant gefokte Calvara Z (Calvaro Z x Contender) zijn op vooraanstaande veilingen in België en Nederland verkocht. Zoals embryo’s en veulens van Mr.Blue, Quickly de Kreisker en London op Veulenveiling Borculo, Prinsjesdag en Flanders Foal Auction. Daarmee maakt Calvara Z met deelname aan de finale een grotere groep belanghebbenden blij dan menig ander paard hier op het WK. Familie Vullers van het Animal Embryo Centre heeft zelf nog enkele nakomelingen van Calvara Z, die vanaf veulen af aan een oogappeltje is van Ton Vullers. ‘Ze had gelijk iets speciaals. Er worden bij ons heel wat veulens geboren maar slechts een enkele keer maakt er eentje gelijk zó veel indruk. In november vorig jaar hebben we Calvara naar Loewie gebracht, met wie we op basis van vertrouwen een goede samenwerking hebben. Voor de sport lijkt het heel goed en dat vertrouwen hebben we ook altijd in Calvara gehad. Anders hadden we haar nooit zo intensief ingezet voor de fokkerij.’

Veel potentie
Ook Loewie Joppen is in zijn nopjes met Calvara Z. ‘Ze brachten haar toen ze goed zadelmak was. Gelijk bij de eerste sprongetjes gaf ze me een heel bijzonder gevoel, dat doet ze nog steeds. Ik denk dat ze een ongelooflijk goed paard is en we hebben het vizier op de lange termijn. Wat dat betreft past het Wereldkampioenschap niet helemaal in de planning, het komt voor haar wat vroeg, maar ze doet het hier toch met veel gemak. Ze heeft een super karakter en is heel intelligent. Van ’t zomer had ik haar mee naar de jonge paardenwedstrijd bij Tops en daar werd ze derde in de finale. Dat was de eerste keer dat ik een beetje gas met haar gaf. Dat zal hier in de finale zondag ook moeten gebeuren. Eigenlijk komt het wat te vroeg voor haar, maar het is wel een Wereldkampioenschap dus we gaan er voor. Dan zet ik volgende week thuis dressuurmatig de puntjes wel weer op de i’, lacht de Limburger.

Voor Ton Vullers wordt het zondag kans op herhaling. Enkele jaren geleden won zijn zelfgefokte Casuality (v.Cassini II) zilver bij de vijfjarigen, om twee jaar later bij de zevenjarigen opnieuw zijn fokker een zilveren fokkerspremie te bezorgen.

Tekst: Jenneke Smit
Foto: archieffoto Leanjo de Koster – DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties