WK Lanaken: acht zevenjarigen door voor Nederland

WK Lanaken: acht zevenjarigen door voor Nederland

0 217
KNHS springforum

Vandaag startte ’s ochtends vroeg de eerste kwalificatieronde van het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in het Belgische Lanaken.

In totaal kwamen er 208 zevenjarige springpaarden aan de start. Hiervan bleven er 75 foutloos in het parcours op 1,40 meter hoogte, waarvan de 53 snelste combinaties door mochten naar de tweede kwalificatie, die zaterdag plaats zal vinden.

De Darco-nazaat Woutland Imagine werd in de kwalificatieronde het snelste paard onder de Belgische ruiter Koen Vereecke met een tijd van 31.68 seconden. Onder de Portugees Mario Wilson Fernandez werd Dakar V (v. Verdi) tweede met 13,86 seconden. MHS Washington (v. O.B.O.S. Quality 004) wist de derde plaats in te nemen onder de Britse amazone Laura Renwick door het parcours foutloos te voltooien in 33.66 seconden.

Voor Nederland eindigde Pieter Keunen met Don Diablo HX (v.  Vittorio) op een negende plaats met een foutloze ronde in 34.69 seconden. Peter Bolthuis reed Diego (v. Verdi) naar een zestiende plaats met 35.26 seconden. Audi’s Dimple (v. Wittinger VDL) eindigde in de kwalificatieronde als negentiende onder Rubin Romp. met 35.34 seconden tijd in het parcours. Andere Nederlandse springpaarden die zijn geselecteerd voor de tweede kwalificatieronde zijn Dantos HBC (v. Cantos), Dy Zento (v. Zento), I M Special de Muze (v. Emerald van het Ruytershof), Darero (v. Ginus) en Starpower TN (v. Stakkato). Dutch Blue (v. Zacco Blue) wist ook foutloos te blijven maar was net niet snel genoeg om zich te selecteren voor zaterdag.

Klik hier voor de uitslagen

Foto: Remco Veurink
Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties