Winst in GP indoor Groningen ‘doet Van Geel wel wat’

Winst in GP indoor Groningen ‘doet Van Geel wel wat’

0 1004
Daan van Geel en Djam op weg naar de snelste tijd, screenshot

De Drentse springruiter Daan van Geel schreef gisteravond met zijn bruine ruin Djam de 56e editie van de Grote Prijs indoor Groningen in Zuidbroek op zijn naam. Van Geel bleef foutloos in de barrage en zette de snelste tijd neer.

Zeven barragisten

In de basisomloop, waarin 47 combinaties van start gingen, plaatsten zich zeven combinaties voor de barrage. Van Geel kwam als eerste in de ring en zette een eindtijd van 37.19 seconden neer, waar iedereen zich vervolgens op stukbeet.

Albert Zoer kwam nog het dichtst bij de winnende tijd. Met zijn paard Heechhiem’s Cancun Vdm had de eveneens uit Drenthe afkomstige Zoer een halve seconde meer nodig om het parcours te voltooien. Hij finishte in een tijd van 37.48 seconden.

Het brons ging naar de Deen Martin Dinesen Neergaard met Cannary. Lokale favoriet Jur Vrieling had Etoulon Vdl gezadeld en leek met een verrassende korte wending in het slotparcours tijd te winnen, maar kwam op de finish tekort en stond met een eindtijd van 38.08 seconden net naast het podium.

‘Alles geven’

Voor de camera van RTV Noord vertelt Daan van Geel dat hij er niet op gerekend had dat hij deze Grote Prijs zou winnen. ‘Ik wist wel dat ik een heel goed paard onder me had en dat hij wel in staat is om zo’n Grote Prijs te winnen’.

Omdat Van Geel als eerste in de barrage van start moest, was het aan hem om een tijd neer te zetten. ‘Ik koos ervoor om alles te geven. Ik had de lijnen goed bekeken en wist dat er snelle ruiters die al veel gewonnen hadden na mij reden. Ik dacht: “Als ik wat wil, dan moet ik alles geven wat ik heb en is er een kleine kans dat ik kan winnen.”‘

De overwinning in de Grote Prijs indoor Groningen betekent voor Van Geel en Djam hun eerste overwinning in een Grote Prijs op tweesterrenniveau. ‘Dit betekent heel veel voor me. Ik ben al twintig jaar dag in, dag uit met de paarden bezig. In deze entourage de Grote Prijs winnen doet me wel wat.’

Bron: RTV Noord / Hoefslag

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties