Winnende Nations Cup-ritten van de Nederlandse ruiters *video*

Winnende Nations Cup-ritten van de Nederlandse ruiters *video*

0 311
Nations Cup Jur Vrieling en Glasgow van het Merelsnest NOP
Jur Vrieling en Glasgow van het Merelsnest N.O.P.

Na een zinderend spannende barrage met vier landen hebben de Nederlandse springruiters net als vorig jaar de FEI Longines Nations Cup van Falsterbo gewonnen.

De debuterende combinatie Johnny Pals en Chat Botte du Ruisseau Z bezorgden Oranje de overwinning met een superieur gereden barrage. Pals bleef net als Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. beide omlopen foutloos. ‘Een magistrale barrage van Johnny Pals,’ aldus bondscoach Rob Ehrens.

Improviseren

‘Het was even improviseren, omdat we pas heel laat hoorden dat we in de barrage zaten. Ze hadden ons een fout aangerekend op de sloot van Maikel van der Vleuten en Idi Utopia. Maar dat hadden ze niet goed gezien en toen kwamen we van 8 op 4 strafpunten,’ legde Ehrens uit. ‘Ik moest toen snel beslissen om Johnny Pals de barrage te laten rijden.’

Nations Cup zelden zo spannend

Zelden was een Nations Cup spannender dan die van Falsterbo, waarin vier landen na twee omlopen met 4 strafpunten in een barrage de prijzen moesten verdelen. Italië beet het spits af in de beslissende ronde en werd daarna verbeterd door thuisland Zweden.

‘Chat Botte du Ruisseau Z van Johnny Pals is echt een paard richting de Olympische Spelen in Tokyo. Glasgow van het Merelsnest N.O.P. van Jur Vrieling sprong ook weer als vanouds,’ laat de bondscoach weten. Routinier Maikel van der Vleuten reed met Idi Utopia zijn eerste landenwedstrijd met slechts één springfout in de eerste omloop.

Benieuwd hoe onze Nederlandse heren hebben gereden? Geniet hier nog na van een compilatievideo van de FEI:

Bron: Hoefslag/KNHS

Foto: DigiShots

Reacties