Willem Greve met Garant wereldkampioen! (video)

Willem Greve met Garant wereldkampioen! (video)

0 1566

De eerste medaille voor Nederland is binnen en wát voor één! Willem Greve reed met een formidabele barragerit zijn ‘springmachine’ Garant (v.Warrant) zojuist naar de Wereldtitel bij de vijfjarigen. Ook een voortreffelijk resultaat boekte de 18-jarige Jil Verheij, die met de hengst Agana van het Gerendal Z (v.Aganix de Seigneur) nét buiten het podium viel.

Vier maanden geleden ontdekte Willem Greve de door Gebroeders Bosch gefokte Warrant-zoon Garant. ‘Hij liep bij mij in de buurt met Niels Ribbels en ik had hem al een tijdje in het vizier. Ik denk dat hij alles in huis heeft om uit te groeien tot een topspringpaard. Hij is nog wat onervaren dus ik had van tevoren niet durven hopen hier Wereldkampioen te worden maar Garant sprong alle dagen verbluffend goed dus heeft de titel volledig verdiend!’ De 16-jarige Ierse ruiter Michael Pender gaf zijn visitekaartje, in het eerste jaar dat hij bij de paarden rijdt, af door zowel zilver als brons te winnen met de Ierse paarden Z Seven Caretina (v.Coltaire Z) en Z Seven Canya Dance (v.Can Ya Makan).

Voor Nederland maakte de 18-jarige Jil Verheij een geweldig Lanaken-debuut. Met de door haar vader Ben Verheij gefokte en zelf opgeleide hengst Agana van het Gerendal Z (Aganix du Seigneur x Topas) maakte ze het hele WK geen enkele fout en eindigde ze als vierde. Ze kreeg de nodige tips mee van de latere winnaar Willem Greve en reed knappe rondes in de finale. Ook in de eerste twee rondes bleef het talent van amazone én paard niet onopgemerkt. ‘Er is heel wat interesse voor Agana maar ik heb Jil belooft dat hij nog zeker twee jaar mag blijven mits ze volgend jaar gaat studeren”, lacht fokker en eigenaar Ben Verheij. De met verstand rijdende Jil begint morgen op stal bij Eric van der Vleuten, waar ze haar kwaliteiten en ervaringen als amazone verder zal uitbouwen het komende jaar. Afgelopen zomer reed ze al enkele Junioren-wedstrijden.

Tekst en video: Jenneke Smit / Hippic Projects
Foto’s: Leanjo de Koster – DigiShots

Reacties