Willem Greve en Carambole N.O.P. in Olympisch kader

Willem Greve en Carambole N.O.P. in Olympisch kader

0 547

Dit voorjaar werd het succesvolle elfjarige springpaard Carambole vastgelegd door Stichting Nederlands Olympiade Paard. Met Willem Greve in het zadel won Carambole N.O.P. al de Grote Prijzen van Amsterdam, Drachten en Hardelot. Onlangs voegden ze een schitterende derde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Treffen toe aan hun palmares. Daarmee voldeden ze aan de eisen voor opname in het Olympisch kader bij de springruiters.

Greve en Carambole N.O.P. hebben hun plaats in het Olympisch kader veroverd door de fantastische resultaten van dit jaar. Dat begon in januari met overwinningen in de Grote Prijzen van Drachten en Amsterdam. In april schreven ze in Hardelot hun derde Grote Prijs op hun naam. In de vijfsterren Grote Prijzen van Falsterbo en Treffen maakten Greve en de hengst van Gerard Korbeld geen springfouten en finishten als zesde en derde. Vorige week zaterdag maakten ze slechts een springfout in de loodzware landenwedstrijd op Spruce Meadows in Calgary.

Willem Greve en Carambole N.O.P. (Cassini I x Concerto II) zijn de elfde combinatie in het Olympisch kader van de springruiters. Daarmee heeft bondscoach Rob Ehrens in het pre-Olympisch jaar een grote selectie onder zijn hoede waaruit het team samengesteld zal worden voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat ziet er dus goed uit voor de springruiterploeg, de regerend Wereld- en Europees kampioen, dat op de Olympische Spelen in Londen teamzilver won.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties