Wiepke van de Lageweg: “Altijd vertrouwen in Inaico VDL gehad”

Wiepke van de Lageweg: “Altijd vertrouwen in Inaico VDL gehad”

Alex David Gill - Inaico VDL
Alex David Gill - Inaico VDL KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Alex David Gill heeft met Inaico VDL (v Indoctro) van de VDL Stud de de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie op zijn naam geschreven.

Gill had met zijn vrijwel altijd foutloze ritten en ruime voorsprong in het tussenklassement al een prachtige uitgangspositie in de finale tijdens de KWPN Stallion Show.

Dagprijs

Rob Heijligers haalde alles uit de kast in de finale met de competitieve hengst Illusion CL (v Arezzo VDL) van Cor van der Linden, Egbert Schep en Joop van Uytert. Dat leverde hen de dagprijs op in de finale van de hoogste klasse.

Alex David Gill kon het iets rustiger aan doen met de voorzichtige, goed meewerkende Inaico VDL.  In Zuidbroek leverde de overwinning hen gelijk ook de koppositie in het tussenklassement op en die voorsprong gaf de aan stal Marcel de Boer verbonden ruiter niet meer uit handen.

Succes compleet

De competitiewinst van Inaico VDL maakte voor de VDL Stud het succes compleet, nadat er eerder op vrijdag al twee talentvolle zonen van hem werden aangewezen. “Het is altijd mooi als je hier sterk voor de dag kan komen met je hengsten en dat is met Inaico echt gelukt”, vertelt Wiepke van de Lageweg.

“We kochten hem als veulen bij de fokker in België en hebben altijd veel vertrouwen in hem gehad. Alles valt nu heel mooi op zijn plaats want hij wint hier overtuigend de competitie en heeft een prachtige start gemaakt als vererver. Inaico is atletisch tot en met, is altijd koel in het hoofd en heeft een super karakter. En dat geeft hij ook door aan zijn kinderen.”

Top-3

In de hengstencompetitie liet ook Cascadello Boy RM (v Cascadello) van Syndicaat Rheinmaas zich goed zien. Onder Inga Schuurman eindigde de constant presterende hengst als tweede, net voor de vermogende Ice Breaker E.B. (v Action-Breaker) onder Vincent Geerink.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties