Wereldranglijst springen: 19-jarige komt top 5 binnen

Wereldranglijst springen: 19-jarige komt top 5 binnen

0 718

De Britse ruiter Scott Brash heeft zijn pole position op de Longines Ranking voor springruiters afgelopen maand verstevigd. Na winst in de Grote Prijzen van Miami en Aken heeft hij zijn voorsprong op de nummer twee, Daniel Deusser (Duitsland), vergroot. Kent Farrington (VS) en Steve Guerdat (Zwitserland) wisselen van plek en staan nu derde en vierde.

Met stip de top tien in geschoten is de jonge Ier Bertram Allen (foto). Hij stijgt van elf naar vijf, ten koste van onder andere McLain Ward (VS). Allen is daarmee sinds tijden de eerste tiener in de top vijf van de wereld en weet zich vooral omringt door dertigers, veertigers en zelfs ruiters die zijn vader zouden kunnen zijn. Allen, die eigenlijk nog bij de Young Riders (tot 21 jaar) mee mag rijden, behaalde onder meer een derde plaats tijdens zijn eerste wereldbekerfinale en weet nog altijd keer op keer de springwereld te verbazen. De vijfde plek op de ranglijst is het resultaat van een jaar lang constant presteren op het hoogste niveau, met waarschijnlijk nog meer moois in het verschiet.

Fransman Kevin Staut is al langere tijd een vast lid van de top tien. Hij stijgt ook en klimt van negen naar zeven, terwijl Rolf-Göran Bengtsson eveneens zijn positie verbetert, van tien naar acht. Beezie Madden en Ludger Beerbaum zakken echter, van respectievelijk zes naar negen en van zeven naar tien.

Maikel van der Vleuten handhaaft zich niet in de top tien. Hij stond op acht, maar ziet zichzelf nu op een elfde plek staan. Jur Vrieling daarentegen klimt van zeventien naar zestien. Verder zien we Gerco Schröder op 25 (was 18) en Harrie Smolders op 30 (was 39). Marc Houtzager bevindt zich ook weer bij de beste vijftig van de wereld. Hij staat op 46 (was 52).

Longines Ranking springruiters (1 mei 2014 t/m 31 mei 2015)

Foto: Remco Veurink

Reacties