Wereldranglijst: Maher van plek 19 naar 1

Wereldranglijst: Maher van plek 19 naar 1

0 21

De Brit Ben Maher heeft een zelden geziene sprong gemaakt op de wereldranglijst door in één ruk vanaf plek negentien te stijgen naar de eerste plaats. Hiermee onttroont hij de Duitser Christian Ahlmann, die lange tijd de nummer één van de wereld was en nu naar plek vier is gezakt. Zijn landgenoot Marcus Ehning steekt hem voorbij en staat derde, de Amerikaanse Beezie Madden blijft op plek twee staan.

Beste Nederlander op de Longines Rankings is nog altijd Gerco Schröder. Hij werd nog wel derde in de GCT van Valkenswaard, maar miste het EK en zakt van plek vier naar vijf. Schröder wordt gevolgd door de nieuwe Europese kampioen Roger Yves Bost. Marc Houtzager is de tweede Nederlander op de wereldranglijst. Hem vinden we pas terug op plek 24.

Maher dankt zijn reuzensprong aan zijn droommaand augustus. De resultaten op het EK in Herning springen er vanzelfsprekend tussenuit. De springruiter behaalde er teamgoud en individueel zilver met zijn toppaard Cella (foto, v. Cento). Ook met Tripple X (v. Namelus R), tegenwoordig zijn tweede paard, was er groot succes. Het duo won begin augustus de Grote Prijs van Hickstead. Een week later werd Maher met Cella derde in de Grote Prijs van Dublin en het weekend voor het EK volgde er nog een zevende plaats met Tripple X in de GCT van Valkenswaard. (foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Bron: Hoefslag

 

Reacties