WEF: Smolders en Aiyetoro naar tweede plaats in kleine Grote Prijs

WEF: Smolders en Aiyetoro naar tweede plaats in kleine Grote Prijs

0 82

Harrie Smolders en Aiyetoro eisten zondag de tweede plaats op in de $50.000 gedoteerde kleine Grote Prijs van Wellington. Tijdens deze zesde week van het Winter Equestrian Festival stuurde de Nederlander zijn elfjarige Concorde nakomeling in 41.77 seconden door de barrage. Daarmee boekte hij een achterstand van maar liefst drie seconden op de uiteindelijke winnaars: Katherine Dinan (Amerika) en de Iers gefokte Dougie Douglas (v. Douglas). Met een messcherpe tijd van 39.59 seconden waren zij goed voor de zege. Een fraaie overwinning voor het voormalige teampaard van de Britse Holly Gillott. Afgelopen november werd hij nog tijdens een Ierse veiling voor het topbedrag van 1.4 miljoen euro afgeslagen, waarna hij op stal kwam bij Dinan.

De enige andere combinatie in deze finaleronde: Wilton Porter en Patriot, liepen vroeg in het parcours al een pechfout op. Daardoor was er voor hen een derde plaats. Adam Prudent en Vasco volgden op de vierde plaats, voor Paul O’Shea en Primo de Revel.

‘Fantastisch gereden’

‘Ik ben ontzettend blij met mijn paard. Misschien hadden we een galopsprong minder moeten rijden richting de laatste hindernis, maar Katie heeft fantastisch gereden en haar paard sprong prima, dus zij is de verdiende winnares,’ aldus Smolders na afloop. Dinan was uiteraard vol lof over haar Dougie Douglas: ‘Hij voelde ontzettend goed aan en is een genot om te rijden. Dougie heeft veel ervaring met grasbodems, dus het was deze week mijn doel om goed te presteren in deze Grote Prijs. Dat is gelukt!’

Klik hier voor uitslagen.

Quote: Noelle Floyd

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties