WEF: Kraut wint tweede ronde Challenge Cup

WEF: Kraut wint tweede ronde Challenge Cup

0 13

Laura Kraut en Jubilee d’Ouilly schreven donderdagmiddag Amerikaanse tijd de tweede ronde van de Challenge Cup op naam tijdens het Winter Equestrian Festival in Florida. Lange tijd was het McLain Ward die met twee paarden zowel op de eerste als tweede plaats bleef staan, maar Kraut en Jubilee waren net een fractie van een seconde sneller en zorgden hiervoor voor een spannende slot van deze wedstrijd, waarbij van de 57 deelnemers maar liefst 24 aan start kwamen in de barrage.

Kraut en Jubilee d’Ouilly (v. Palestro II) winnen met een tijd van 35.57 seconden, gevolgd door McLain Ward met Rothchild (35.70 sec) en Zhum CW (36.22 sec). Kraut toonde zich na afloop een gelukkige winnares: ‘Ik heb Jubilee pas sinds november onder het zadel. Ze is nu zestien jaar oud en werd voorheen door Penelope Leprevost en Trevor Coyle gereden. Helaas raakte Trevor geblesseerd en de eigenaren van de merrie vroegen of ik haar wilde rijden. Ik ben zowel in Parijs als Londen met haar aan start gekomen. In Londen hadden we geen geluk en kregen een balk te verduren in de Grote Prijs. Dat had eigenlijk een foutloze rit moeten zijn, want ze sprong fenomenaal’.

‘Trevor weet nog niet hoe lang zijn blessure zal duren, dus het is uberhaupt niet zeker of hij nog een terugkeer maakt in de sport. Ik ben blij dat ik Jubilee nu onder het zadel heb. Ze wordt er niet jonger op en juist daarom is het voor haar goed om uit te blijven komen op wedstrijd. We zien wel hoe lang ik haar mag blijven rijden.’

Reacties