Weer een KWPN-schimmel voor Kevin Staut

Weer een KWPN-schimmel voor Kevin Staut

0 197

Kevin Staut neemt een nieuw paard mee naar de German Masters in Stuttgart. Het is een KWPN-ruin van de hengst Berlin, uit een merrie van Ahorn. Eerder werd deze Bleu Bayou uitgebracht door de nu 22-jarige Mitch Laseur, op twee- en driesterren wedstrijden.

Vorig jaar won de nu negenjarige schimmel een 1.35m op het CSI2* in Geesteren en een 1.40m-rubriek op het CSI2* in Lichtenvoorde. Dit jaar liep Bleu Bayou naar enkele goede prestaties op 1.45m-niveau. Drie weken geleden werd hij met zijn ruiter derde tijdens het barrièrespringen op de Zilfia’s Jumping Houten. Mitch Laseur was de topper van het weekend als overall winnaar van de Fabricius Trofee 2015. Al die jaren was Bleu Bayou eigendom van de familie De Romp uit Eemnes, die hem ook zelf fokte. Nu zal het paard door de Franse topruiter naar het hoogste niveau gereden worden.

Een van de meest succesvolle paarden van Staut is ook een KWPN-schimmel. Met de inmiddels zestienjarige Corland-dochter Silvana HDC maakte Staut onder andere deel uit van de zilveren equipes op de WEG in Kentucky (2010) en het EK in Madrid (2011). In de wereldbekerfinale in Göteborg in 2013 behaalde de Fransman met Silvana HDC een derde klassering.

GrandPrix-Replay/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties