Wereldbekerleider Moya wint in Verona, Nederlanders stellen teleur

Wereldbekerleider Moya wint in Verona, Nederlanders stellen teleur

0 29

Spanjaard Sergio Alvarez Moya schreef vanmiddag in Verona de wereldbekerwedstrijd op naam. Moya zadelde dit keer talent Zipper (Apple Juice x Concorde) en was met een tijd van 43.20 seconden de concurrentie ruim twee seconden te snel af in de barrage. Moya behaalde in Olso en Helsinki al veel punten met Carlo, sprokkelde er vorige week in Lyon de nodige bij met Action Breaker en verdiende nu dus de volle mep met de pas achtjarige(!) KWPN’er, een fokproduct van de vader van springruiter Harrie Smolders. Moya heeft de leiding in het wereldbekerklassement stevig in handen en weet zich al verzekerd van een plaats voor de finale in Gothenburg.

Op de tweede plaats eindigde de Italiaanse Luca Maria Moneta met Neptune Brecourt (v. Cumano) gevolgd door de Zweedse Malin Baryard-Johnsson met de KWPN-erkende hengst H&M Tornesch (v. Lux). Robert Smith (Engeland) kwam met de Nederlandse Voila (v. Calvados) tot de vierde plaats, terwijl de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum en de jonge Bella Donna de vijfde plaats in beslag namen.

De Nederlandse deelnemers stelden jammer genoeg teleur in de wereldbeker die een jaar geleden volledig in het teken stond van het overlijden van Hickstead. Jeroen Dubbeldam was daardoor nog altijd houder van deze wereldbekerwedstrijd, die hij in 2011 met Simon won. Dit keer kwam hij met BMC Quality Time (v. Quantum) in de ring. Het duo kreeg zestien strafpunten in de eerste ronde. Jur Vrieling gaf na even zoveel balken vroegtijdig op met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet).

Klik hier voor uitslagen.

Reacties