WB finale: Topprestatie van Ahlmann; Harrie Smolders derde

WB finale: Topprestatie van Ahlmann; Harrie Smolders derde

0 450
Christian Ahlmann met Taloubet Z

Nadat gisteren de officiële aftrap plaats vond van de wereldbekerfinale springen in Gothenburg (Zweden), stond vandaag de tweede etappe op het programma. Parcoursbouwer Santiago Varela schotelde de 33 startende combinatie een technisch interessante opgave over 1.50/1.60m voor, waarbij de foutloze combinaties mochten terug keerden voor de barrage.

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) kwamen als eerste Nederlandse combinatie in de baan. Van der Vleuten en de veertienjarige Quidam de Revel-zoon maakten gisteren een springfout op de middelste hindernis van de driesprong, waarbij de hengst iets te vlak werd. Vandaag kreeg het duo opnieuw te maken met een pechfout, waardoor er voor hen niet meer in zat dan een vijftiende plaats in de middenmoot.

Harrie Smolders en de BWP gekeurde krachtpatser Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) noteerden een beter resultaat. De combinatie galoppeerde gisteren al ogenschijnlijk moeiteloos naar de elfde plaats en maakte ook vandaag korte metten met het basisparcours.

IJzersterke verrichting van Christian Ahlmann

Zeven combinaties mochten zich melden voor de barrage. Onder hen bevonden zich niet Pénélope Leprevost en Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles). Het Franse duo ging na de fenomenale rit van gisteren aan de leiding, maar maakte vandaag een kostbare springfout waardoor zij op een teleurstellende achttiende plaats bleven steken. Harrie Smolders en Emerald kregen in de finaleronde van vandaag eveneens een springfout te verduren, waardoor zij uiteindelijk goed waren voor een prima derde plaats. De winst in deze wedstrijd viel in handen van Christian Ahlmann. In het zadel van de ervaren zestienjarige Taloubet Z, een KWPN hengst van Galoubet A uit een Polydor moeder, kwam de Duitser tot een geweldig snelle tijd van 36.85 seconden. Daarmee bleven zij bijna vijf seconden voor op de nummers twee: Denis Lynch en All Star (v. Argentinus). Deze Ierse combinatie noteerde de enige andere foutloze ronde en had hiervoor 41.42 seconden nodig.

Titelverdediger Steve Guerdat (Zwitserland) vinden we vandaag terug op de vierde plaats voor Marcus Ehning (Duitsland) en Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) op de vijfde plaats.

Steve Guerdat op weg naar tweede titel

Na twee rondes lijkt Steve Guerdat op weg naar prolongatie van zijn titel. De Zwitser staat momenteel met 0 strafpunten op de eerste plaats. Marcus Ehning volgt op de tweede plaats, voor Harrie Smolders op een goede derde plaats. Maikel van der Vleuten neemt een duik in het klassement. Hem vinden we terug op de achttiende plek.

Apotheose

Aankomende maandag volgt de apotheose van deze finale, waarbij de beste 30 combinaties van vandaag opnieuw in de ring worden verwacht. Na de eerste manche stomen de beste 20 duo’s door naar de allesbeslissende tweede ronde.

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor het tussenklassement.

Foto: Remco Veurink

Reacties