VV Prinsjesdag: 24.000 euro voor springtoppers

VV Prinsjesdag: 24.000 euro voor springtoppers

0 54

Het werd een latertje op de Veulenveilig Prinsjesdag in Ermelo gisteren. Na de dressuurveulens was het de beurt aan 69 springveulens om zich te presenteren aan het toegestroomde publiek. Echte uitschieters ontbraken, maar er werden toch mooie prijzen genoteerd. Net als bij de dressuurveulens bedroeg de toppijs 24.000 euro. Drie hengstveulens werden bij dat bedrag afgeslagen: Jumpstar T (Quick Star x Quidam de Revel), Choccywoccy (Cornet Obolensky x Berlin) en Origi van de Bisschop (Armitage’s Boy x Cumano). Mooie prijzen waren er ook voor Jerommeke (Berlin x London, 22.000 euro), Gentil EB (Kannan x Cormint, 20.000 euro) en Oase van ’t Merelsnest (Darco uit een halfzus van Sapphire van McLain Ward v. Voltaire, 20.000 euro).

Embryo’s

Hoewel de pedigree van de tien te veilen embryo’s interessant genoeg was, leverden ze niet de allerhoogste bedragen op. Voor twee aankomende veulens van Cornet Obolensky (uit moeders van Kannan en Darco) was veel belangstelling, zij gingen weg voor 17.000 euro. Voor een Kannan x Polydox werd 12.000 euro neergeteld en een Baloubet du Rouet x Guidam, Cornet x Quick Star en Vigo d’Arsouilles x Grannus gingen weg voor 11.000 euro. Het embryo van Douglas VDL uit de moeder van Zenith SFN werd afgeslagen op 10.000 euro.

Ruim één miljoen

De recordomzet van ruim één miljoen euro van vorig jaar werd gisteren opnieuw gerealiseerd. De totale opbrengst bedroeg 1.077.500 euro. ‘Het grootste verschil met vorig jaar is dat we toen drie, vier uitschieters hadden, waardoor de gemiddelde prijs iets hoger was. Maar nu hadden we in de breedte betere prijzen en nauwelijks een ondereind en hadden we veel meer heel blije fokkers. Dit geeft ze het motief om hun merries weer te dekken volgend jaar.’ De gemiddelde prijs bij de dressuurveulens kwam uit op 9.955 euro, bij de springveulens was dat 10.850 euro. Embryo’s daarbij meegerekend.

Klik hier voor een overzicht van de geveilde veulens/embryo’s.

(Foto: VV Prinsjesdag/EQ International)

Reacties