Vrieling moet passen voor Zwitserse hegemonie

Vrieling moet passen voor Zwitserse hegemonie

0 53

Zwitserland toonde zich vanmiddagopnieuw ijzersterk tijdens de wereldbekerwedstrijd van Helsinki. Deze tweede etappe van de West-Europese liga kende een volledig Zwitsers podium. Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. vorige week nog de sterkste tijdens de wereldbekerwedstrijd van Oslo, toonden opnieuw hun goede vorm met een uitstekende vierde plaats. Daarmee zorgt hij voor de beste Nederlandse start in de wereldbekerliga sinds tien jaar.

Vijftien barrageklanten

Het parcours bleek technisch niet heel zwaar. Maar liefst vijftien van de veertig combinaties mochten zich dan ook melden voor de barrage. Bart Bles en Lord Sandro DDH (v. Lordanos), zaterdag nog goed voor een prima tweede plaats in de 1.60m rubriek, bleven door een pechfout met vier strafpunten op de 21ste plaats steken. Ook Henk van de Pol en Willink (v. Twister) liepen tegen vier strafpunten op. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Sapphire B (v. Mr.Blue) gooiden vorige week in Oslo nog voortijdig de handdoek in de ring. Ook vandaag werd de vorm niet gevonden. Met acht strafpunten zagen we hen niet meer terug in de barrage.

Zwitsers oppermachtig

Vrieling en de tienjarige schimmelhengst Zirocco Blue (v. Mr. Blue) hielden de Nederlandse eer hoog. De sympathieke Groninger stuurde de KWPN, Holstein en Hannover gekeurde hengst naar een eindtijd van 35.78 seconden in de 1.60m hoge barrage. De overwinning werd een prooi voor regerend Olympisch kampioenen Steve Guerdat (Zwitserland) en Nino des Buissonnets (v. Kannan), die met 34.96 seconden onverslaanbaar bleken. Laatste starter Martin Fuchs kwam met PSG Future (v. Cash and Carry) net tekort en mocht met 35.10 seconden de tweede prijs in ontvangst nemen, voor landgenoot Pius Schwizer en de slechts achtjarige Sixtine de Vains (v. Calvaro). Braziliaan Marlon Zanotelli legde met Extra van Essene (v. Diamant de Semilly) beslag op de vijfde plaats.

Met slechts twee wedstrijden in de benen staat Vrieling nu al op 33 punten in het tussenklassement. Daarmee lijkt hij al zo goed als zeker van een finaleplaats tijdens de finale in Las Vegas (15 t/m 19 april).

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor de tussenstand.

Foto: Remco Veurink

Reacties