Vrieling deelt winst in GP Treffen

Vrieling deelt winst in GP Treffen

0 25

Maar liefst achttien combinaties verschenen ten tonele tijdens de barrage van de driesterren Grote Prijs van Treffen. Dat was bijna de helft van het startersveld in deze wedstrijd. Hier zaten gelukkig ook vier Nederlanders bij, waarvan twee een plek in de top drie wisten te bemachtigen. De zege werd uiteindelijk gedeeld door Jur Vrieling (foto links) en de Italiaanse outsider Filippo Moyersoen. Een prima derde plek was er voor Wout-Jan van der Schans en Capetown (v. Oklund).
De Olympische combinatie Jur Vrieling en VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) bleek in bloedvorm en kwam tot een snelle eindtijd van 33.21 seconden, precies gelijk met de 59-jarige Moyersoen en Loro Piana Canada (v. Cornet Obolensky). Daarmee mochten de twee winnaars het prijzengeld van 45.000 euro verdelen.

Eervolle vermelding Bruggink

Van der Schans eindigde met de elfjarige Capetown (v. Oklund) in 33.32 seconden en werd dus derde. Robert Whitaker (Engeland) en Catwalk IV (v. Colman) volgden op de vierde plaats, waarna Werner Muff (Zwitserland) en Pollendr (v. Polytraum) de top vijf compleet maakten.
Een eervolle vermelding was er ook voor Gert-Jan Bruggink, die met zijn in topvorm verkerende Primeval Dejavu (v. Heartbreaker) de eerste balk in een indoor Grote Prijs van dit seizoen zag vallen. Het leverde Bruggink, die vorige week nog tweede werd in de Grote Prijs van Amsterdam, toch nog een negende plaats op. Zijn partner, de Duitse Pia Louise Aufrecht (MCB Ulke) zat eveneens in de barrage en werd veertiende. Vrielings vriendin Suzanne Tepper deed het met VDL Fakir (v. Indorado) een plekje beter en werd als snelste vierfouter dertiende.

Ondanks het grote aantal barragekandidaten zagen we de twee ervaren ruiters Gerco Schröder en Marc Houtzager niet terug in de finaleronde. Schröder kreeg met New Orleans (v. Colbert) elf strafpunten te verduren, terwijl Houtzager en Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) achttien strafpunten noteerden.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: GHPC/Studio Horst

Reacties