Vooruitblik GCT Lausanne

Vooruitblik GCT Lausanne

0 23

De wereldruitertop maakt zich op voor de tiende Longines Global Champions Tour in Lausanne. Christian Ahlmann (Duitsland) zit koploper Laura Kraut (USA) op de hielen, dus het wordt spannend in Zwitserland, van 12 t/m 14 september. Kraut won de competitie vorig jaar op Cedric en zal dit staaltje in 2013 willen herhalen: ‘Ik kijk er naar uit om terug te zijn in Lausanne en daar weer vooraan mee te doen.’

Dit seizoen is de competitie spannender dan ooit. Elke Grote Prijs werd door een andere ruiter gewonnen – Michael Whitaker (Madrid), Christian Ahlmann (Hamburg), Laura Kraut (Wiesbaden), Ben Maher (London), Marcus Ehning (Cannes), Richard Spooner (Monte-Carlo), Henrik von Eckermann (Estoril), Beezie Madden (Chantilly) en Alvaro de Miranda (Valkenswaard) – en iedereen strijdt voor de overall prijs, waarbij een miljoen euro wordt verdeeld tussen de top achttien op de laatste wedstrijd in November.

In Lausanne vinden de 5*-wedstrijden plaats tegen een decor van de Alpen en het Meer van Geneve. Paarden en ruiters rijden in de omgetoverde Belle Rive-arena en verruilen het gras van de laatste GCT-wedstrijd in Valkenswaard voor een compacte zandbodem. Luc Musette is de parcoursbouwer.

Op zaterdagavond (14 september) is de Grand Prix van Lausanne, waarin een prijzengeld van € 285.000 te verdelen is. Voor het thuisland doen Pius Schwizer, Steve Guerdat en Jane Richard Philips een gooi naar de prijzen. Het Zwitserse trio krijgt concurrentie van Christian Ahlmann, Kevin Staut, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Steve Guerdat, Roger-Yves Bost, Luciana Diniz, Nick Skelton,   Ludger Beerbaum, Patrice Delaveau, Pius Schwizer, Rolf-Göran Bengtsson, Laura Kraut, Ben Maher, Marc Houtzager, Reed Kessler, Daniel Deusser, Denis Lynch, Hans-Dieter Dreher, Scott Brash,  Penelope Leprevost, Janika Sprunger en Richard Spooner. Voor Nederland doen Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten mee.

Hoefslag/Persbericht GCT

Reacties