Voorbeschouwing WB-finale springen

Voorbeschouwing WB-finale springen

0 18

Nog enkele dagen te gaan voor de spanning los breekt voor de wereldbekerfinale springen. Tijdens de eerste editie werd Hugo Simon gekroond als winnaar. Nu, 35 jaar later, kent de startlijst wederom een mooie line-up. Onder andere Steve Guerdat (Zwitserland), winnaar van individueel Olympisch goud, komt aan start.

In totaal worden er 39 ruiters uit zeventien landen van zestien kwalificatie leagues verwacht. Alle ogen zijn gericht op het krachtige Amerikaanse team. Het is de vraag of de geweldige Flexible, inmiddels zeventien jaar oud, de gewonnen titel van vorig jaar kan prolongeren. Het was in 2012 de eerste keer sinds 25 jaar dat Rich Fellers de wereldbeker weer naar Amerikaanse grond bracht.

Duitsland staat te boek als het land met de meeste overwinningen. Zij wonnen negen keer in totaal. Amerika volgt met acht zeges.

Nederland heeft dit jaar helaas slechts een enkele deelnemer. Marc Houtzager zal de eer van ons land verdedigen in het Zweedse Gothenburg. Gerco Schröder laat het evenement -net als reserves Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten- aan zich voorbij gaan.

 

Reacties