Von Eckermann wint Hong Kong Masters, Van der Vleuten zesde

Von Eckermann wint Hong Kong Masters, Van der Vleuten zesde

0 21

Henrik von Eckermann is winnaar geworden van de Grote Prijs van de hooggedoteerde Longines Hong Kong Masters. De Zweed was met Gotha (foto, v. Goldfever) een bescheiden, maar sterk veld de baas en mocht liefst 231.000 dollar (168.000 euro) op zijn naam schrijven. Maikel van der Vleuten kwam met VDL Groep Verdi NOP (v. Quidam de Revel) als beste Nederlander uit de bus op plek zes.

Poging Smolders strandt

Van der Vleuten lag met twee andere landgenoten op koers voor een geweldig resultaat. Samen met Harrie Smolders en Gerco Schröder behoorde hij tot de zeven foutlozen die vanuit poll position van start gingen bij de beste twaalf in de tweede ronde.  Schröder beet in de beslissende omloop het spits af voor Nederland met New Orleans (v. Colbert). Hij ging met de niet zeer snelle Holsteiner voor een safe nulronde, maar zag onderweg een balk vallen. Van der Vleuten ging vervolgens al vroeg in de fout, maar wist er met 42,70 sec. nog een snelle tijd uit te persen. De beste papieren leken voor Smolders en zijn rappe Regina Z (v. Rex Z). De Brabander gooide alle registers open, maar zijn poging strandde op de insprong van de dubbel steil, waarna de scherpe merrie nog een springfout maakte.

Grillige Gotha

Met de ene na de andere foutloze die de mist inging, ontpopte de finale zich tot een tactisch steekspel. Ludger Beerbaum verrichtte goede zaken. Hij stond op één tijdfout en hield de schade verder beperkt door met Chaman (v. Baloubet du Rouet) een safe nulronde te realiseren. Het zou de Duitser een derde plaats opleveren. Ook Katharina Offel koos met Charlie (v. Cornet Obolensky) op de eerste plaats voor de nul. De Oekraïense slaagde in haar missie en kwam dankzij de foutloze basisomloop op plek twee terecht. Winnaar Von Eckermann ging wel voor de tijd. Hij wist de laatste maanden niet veel te presteren met Gotha, maar de grillige merrie had vandaag de pet goed staan en knalde in 41,64 sec. door het parcours.
Toen bleef er met Patrice Delaveau nog één geduchte kandidaat over. De Fransman had vorig jaar de eerste editie van de Hong Kong Masters gewonnen met de Oldenburger Lacrimoso HDC (v. Landjunge). Met de Holsteinse hengst Carinjo HDC (v. Cascavelle) leek hij op weg naar een fenomenale dubbelslag tot een balk roet in het eten gooide. (foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de uitslag.

Reacties