Van der Vleuten beste Nederlander in WB-Helsinki

Van der Vleuten beste Nederlander in WB-Helsinki

0 185

Zowel Maikel van der Vleuten als Leopold van Asten probeerden vanmiddag hun geluk te beproeven in de Wereldbekerwedstrijd van Helsinki. Beiden behaalden de barrage, samen met maar liefst 13 andere combinaties. Het was dan ook de barrage waar het kaf van het koren gescheiden werd, niet ten gunste van de Nederlanders.

Romain Duguet

Van Asten (VDL Groep Beauty) liep tegen acht fout aan en Van der Vleuten pakte vier fout mee. De Zwitser Romain Duguet in het zadel van Quorida de Treho zette de scherpste tijd neer van 30.96 seconden. Mathieu Billot (Frankrijk) probeerde met de tienjarige hengst Shiva d’Amaury kon daar niet bij in de buurt komen en zette zijn klok pas stil op 32.70 seconden. Meredith Michaels-Beerbaum startte als laatste met de schimmelruin Comanche, en passeerde de laatste lijn met 32.78 sec en kon daardoor de laatste podiumplek opeisen.

Hekkensluiters

Zuiderbuur Pieter Devos werd vierde met de BWP-ruin Dream of India Greenfield. Devos zette een tijd neer van 32.92 seconden. Hekkensluiter van de top vijf werd Steve Guerdat met de tienjarige merrie Bianca. Van der Vleuten had met VDL Groep Arera C wel een scherpe tijd van 32.26 sec, maar moest zich door vier fout schikken met een gedeelte achtste plaats.  Van Asten werd hekkensluiter van alle barragerijders.

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink

Reacties