Vleut jr. als achtste GCT-finale in

Vleut jr. als achtste GCT-finale in

0 30

Na de laatste Global Champions-manche in Wenen blijft de nummer 2 van de wereld, Ludger Beerbaum, aan de leiding staan van het klassement van de Global Champions Tour. Hij heeft 12 punten voorsprong op Rolf-Goran Bengtsson. Scott Brash staat op de 3e plaats. De eindwinnaar van 2013 heeft 32 punten minder dan de Beerbaum en zal dus in Doha bij de top moeten rijden om de winst mee naar huis te nemen. Edwina Tops Alexander en Henrik von Eckermann staan op de 4e en 5e plaats.

Maikel van der Vleuten is de beste Nederlander op een fraaie achtste plaats. Andere Nederlanders  in de top 40 zijn Gert-Jan Bruggink (28e), Marc Houtzager (31e) en Gerco Schröder (35e). Als grootverdiener doet Vleut jr. het ook goed in de tour, hij staat hier zesde in de ranking en sprong al 276,645 euro bij elkaar. Scott Brash verdiende het meeste met bijna een half miljoen, Beerbaum nam iets meer dan vier ton prijzengeld mee naar huis.

Op de vraag wie dit jaar de GCT zal winnen moeten we nog even wachten, de finale in Doha vindt plaats in het tweede weekend van november.

Kijk hier voor de volledige ranking.

Equnews/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Reacties