VION Cup: Onervaren Cidante de beste

VION Cup: Onervaren Cidante de beste

Een verrassing in Ermelo bij de VION Cup voor zesjarigen. De nog onervaren Cidante (Lupicor x Grandeur) wint met Jack Ansems de titel in deze leeftijdscategorie. De combinatie ging als derde de finale in, bleef met een springfout net buiten de barrage, maar eindigde hoog genoeg om als eindwinnaar gehuldigd te kunnen worden.

Paard met super instelling

Ruiter Ansems vertelde na afloop over zijn merrie: ‘Ik rijd haar pas sinds half juni. Ze liep op L/M niveau. Ik heb haar twee keer M gereden en daarna een keer bij de zesjarigen op concours in De Mortel. Dat was eigenlijk al toeval omdat het paard dat ik had willen starten niet meekon. Die wedstrijd pakte zo goed uit dat we ons op de valreep plaatsten voor de VION Cup. En nu dit. Ik heb hier vijf paarden gestart, deze is de minst ervaren en wint zelfs. Ook de eigenaar had dit zeker niet verwacht. Dat hij op vakantie is, zegt genoeg. Ik moet wel zeggen dat ze super voorzichtig is. Daarnaast beschikt ze over een super instelling en met die eigenschappen kom je al een heel end. Of ik ze in Lanaken zal starten durf ik niet te zeggen. Ik hoop dat ik haar dan nog heb. Er is hier zoveel vraag naar dit paard.’

Meest opvallende springpaard

Ook de nummer twee in de eindstand bleef buiten de barrage. Calimera (Van Gogh x Perion) kwam met Marcel Willems als nummer één de finale binnen. Een springfout en een langzamere tijd in het basisparcours dan de uiteindelijke winnaars gooiden roet in het eten wat de prestigieuze zege betreft. Op de derde plek eindigde Charmeur (mv. Emilion). De met veel vermogen gezegende zoon van Numero Uno -waarmee de hele top drie afkomstig is van hengsten van hengstenhouderij De Wiemselbach- kwam met Wendy Veldman wel in de barrage en maakte een mooie stijging in het klassement.

Het meest opvallende springpaard in de finale was Cuidamé (Verdi x Heartbreaker). De bruine ruin werkte zich na een minder gelukkige start deze week vanuit het achterveld naar voren en won vandaag als eerste starter in de barrage onder Bjorn Egberink. Eerder in de week verdiende Cuidamé al een spontaan applaus en ook nu liep het water de liefhebbers in de mond bij de geëtaleerde kwaliteit.
Spijtig genoeg viel de combinatie net buiten de top 9 en dus voor nu buiten de boot voor het WK in Lanaken. Hierbij wel de KWPN gekeurde SLI Chacco Boy (v. Chacco Blue) met Arnold Boerkamps.

Klik hier voor de rubrieksuitslag en hier voor de eindstand.

Bron: Hoefslag

Reacties