Vincent Voorn wint BMC Grand Prix Maastricht

Vincent Voorn wint BMC Grand Prix Maastricht

0 49

De BMC Grand Prix van Jumping Indoor Maastricht is gewonnen door springruiter Vincent Voorn met Audi’s Gestion Priamus Z.

Slechts zes deelnemers bleven zonder springfouten, waarvan er vier ook binnen de tijd bleven. De twee pechvogels met 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding waren Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans (6e) en de Nieuw-Zeelandse Samantha McIntosch met Loxley.

In de barrage maakte de Noor Tony André Hansen met zijn paard Rhani du Puuvil wel twee spriongfouten. Vervolgens deed de Oostenrijker Gerfried Puck met 11th And Bleeker een vergeefse poging (4 strafpunten). Vincent Voorn maakte er als derde starter handig gebruik van door Priamus foutloos in 39.25 seconden door het parcours te loodsen. Toen Uriel Taken vervolgens zijn springfout maakte, was de buit binnen voor de ruiter uit Dinteloord. ‘Het parcours was pittig en de tijd stond scherp, maar het was goed te doen. Priamus was de eerste dagen in Maastricht nogal afgeleid, maar voelde nu goed aan’, aldus Voorn. De als laatste in de barrage startende Uriel Taken maakte met Rendez-Vous als snelste vierfouter op de tweede plaats het Nederlandse succes in de ontknoping van JIM compleet. Vincent Voorn behaalde de zege uitgerekend op de 33e trouwdag van zijn ouders Irma en Albert Voorn. Mooier kon dus niet.

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties