Vincent Geerink derde met Strikey

Vincent Geerink derde met Strikey

0 24

Vincent Geerink sloot vrijdag de rubriek over 1,40 meter met barrage voor young riders tijdens het Dutch Youngster Festival in Wierden af met een nette derde plaats. Met Strikey moest de ruiter uit Gelselaar bijna drie seconden toegeven op de superieure winnaar Tom Krog met Vigo. Stefanie van den Brink eindigde met Ace als tweede op ruim twee tellen van de Zweed. Jesper Romp werd vijfde met Agodinus, Isabelle van Straaten met Zeuchelle-S negende na een springfout in de extra omloop.

Eerder op de dag had Bart Haselbekke laten blijken geen nadelige gevolgen te hebben ondervonden van de feestvreugde na zijn succesvolle optreden van een dag eerder. De Wierdenaar stuurde de tienjarige bruine ruin Sterrehof’s Waterloo (v. Numero Uno x Voltaire) naar een tweede plaats in de rubriek over 1,35 meter met barrage voor de Small Tour. Alleen de Deen Martin Neergaard met Zilagro bleef hem voor. Jesper Romp kwam met Winterberg uit op de vierde plek. Don Willemsen landde na twee springfouten in de barrage op de elfde positie.

Veronique Morsink mocht na de wedstrijd over 1,40 met barrage de zesde prijs afhalen na twee foutloze ritten met Belina. De Poolse Zusanna Gowin won met Emperio van ’t Roosakker.

Eva Ruiter maakte er met U2 in de barrage van de rubriek over 1,30 meter bij de pony’s een mooi gevecht van met Sjoerd Kommers op Atlanta. De jonge amazone uit Wierden moest uiteindelijk op tijd buigen voor haar landgenoot, die 1,12 seonde sneller was. De Fransman Julie Braut was als derde gegadigde voor de zege met Ocean de Bourdons niet opgewassen tegen het Nederlandse geweld. Josta van Straaten noteerde met Jumb vijf strafpunten in het basisparcours en werd direct achter Rhowen van de Mheen met Alexa negende.

Hoefslag/Eschruiters

Reacties