Vijf dagen lang springpaarden op Zangersheide

Vijf dagen lang springpaarden op Zangersheide

0 165

Vandaag is het kampioenschap voor springruiters al begonnen; morgen start in het Belgische Lanaken het FEI Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden (vijf-, zes- en zevenjarigen). Het WK start met een eerste kwalificatieproef voor vijf-, zes- en zevenjarige springtalenten, waarna op vrijdag de tweede ronde volgt. De troostfinales worden op zaterdag verreden en op zondag wordt uitgemaakt wie als wereldkampioenen gehuldigd worden. Voor de fokkers van de uiteindelijke medaillewinnaars ligt een fokkerspremie klaar. De fokker van een nieuwe wereldkampioen krijgt 5000 euro, voor een nummer twee is 3000 euro beschikbaar en de fokker van een bronzen medaillewinnaar kan 2000 euro verdienen. Voorwaarde om de premie te ontvangen, is dat de fokker bij de huldiging van zijn fokproduct in Lanaken aanwezig is na de finales op zondag 20 september.

Op vrijdag en zaterdag is er ook voor de oudere hengsten een rol in de springpiste weggelegd. In de ‘Sires of the World’ rubriek kunnen zij in twee parcoursen hun talent en springvermogen aan het publiek laten zien.

Voor de springrubrieken zijn in totaal 430 ruiters uit 43 landen aangemeld en zij nemen volgens de voorlopige startlijst 766 paarden mee naar Lanaken.

Voorlopige tijdschema.
Startlijsten en uitslagen
.
Deelnemerslijst WC Young Horses.
Alles over Lanaken.

Foto: Dirk Caremans

Vergelijkbare artikelen

Reacties