Groot-Brittannië kiest voor ervaring in Olympisch springteam

Groot-Brittannië kiest voor ervaring in Olympisch springteam

Nick Skelton en Big Star.

Op 16 juli maken de Nederlandse bondscoaches hun teams voor Rio bekend; British Equestrian komt nu al met de Olympische combinaties naar buiten.

In de springploeg de lange tijd geblesseerde geweldenaar Big Star, die sinds begin dit jaar weer zorgvuldig opgebouwd werd richting het hoogste niveau door Nick Skelton. Een echte serieuze wedstrijd heeft de combinatie, die als enige van dit team deel uitmaakten van de gouden ploeg van Londen, niet gelopen. Toch zet bondscoach Di Lampard de ervaren combinatie graag in in Rio. Vanwege blessures misten Skelton en de dertienjarige door Cees Klaver gefokte Big Star (Quick Star x Nimmerdor) kampioenschappen zoals de EK’s van 2013 en 2015 en de WEG in 2014.

Naast Skelton gaan de eveneens ervaren rotten Michael (met Cassionato) en John Whitaker (met Ornellaia) mee en de jongere, maar net zo gevierde Ben Maher. Hij rijdt zijn Tic Tac nog maar sinds januari, maar liet al mooie ritten zien tijdens Nations Cup-wedstrijden. Jessica Mendoza gaat mee als reserve met Spirit T.

Dressuur

Zoals verwacht maken Charlotte Dujardin met Valegro (KWPN, v. Negro) en Carl Hester met Nip Tuck (KWPN, v. Don Ruto) deel uit van het Britse dressuurteam. Ook de keuze voor Fiona Bigwood met Orthilia (Old. v. Gribaldi) is geen verrassing. Dat is wel de teamplek voor Spencer Wilton met Super Nova II (Hann. v. De Niro), ex-partner van Hester, die tot 2012 ook Super Nova reed. Reserveduo is Lara Griffith met Rubin Al Asad (Hann. v. Rubin Royal).

Eventing

De eventingploeg bestaat uit William Fox-Pitt met Chilli Morning, Kitty King met Ceylor LAN, Gemma Tattersall met Chico Bella P en Izzy Taylor met Allercombe Ellie. Meereizende reserve is Pippa Funnell met Billy The Biz.

Horse&Hound/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties