Veertien springhengsten zijn ingeschreven bij KWPN

Veertien springhengsten zijn ingeschreven bij KWPN

0 223

Onder goede publieke belangstelling namen 15 springhengsten vanmorgen deel aan het eindexamen van het verrichtingsonderzoek, waarvan er 14 werden ingeschreven. Met 85 punten kreeg de Kashmir van ’t Schuttershof-zoon Fly de hoogste beoordeling.

Een gemêleerd gezelschap is ingeschreven en dat stemt de commissie heel tevreden. “In het begin van het onderzoek hadden we niet kunnen voorspellen dat we zoveel hengsten konden gaan goedkeuren, maar een groot deel van de hengsten heeft zich heel positief ontwikkeld. Zowel qua bloedvoering als kenmerkende eigenschappen is het een heel gevarieerde groep. De één blinkt uit met zijn rijdbaarheid, de ander met het vermogen en weer een ander door zijn snelle reflexen. Hopelijk krijgen deze hengsten van de fokkers de kansen die ze verdienen”, vertelde voorzitter Cor Loeffen direct na afloop.

Fly verrichtingstopper

Met 85 punten kreeg Fly (Kashmir van ’t Schuttershof x Caretino) van Stal Hendrix en Bert van den Oetelaar het mooiste rapport. “Deze hengst won van ’t zomer al de Stal Hendrix-competitie en hij heeft hier in het onderzoek heel constant gepresteerd, waarbij zijn instelling, rijdbaarheid, zeer goede reflexen, techniek en lichaamsgebruik”, oordeelde de commissie. Bij de oudere hengsten werden ook beide Isah Cup-kampioenen met goede cijfers ingeschreven: de fijn springende en goed rijdbare Gringo R (v. Catoki) van Teus van den Brink en Willem Greve verdiende 79 punten en Albert Zoer’s Floryan (Zirocco Blue VDL x Cardento) kreeg een mooi constante cijferlijst met 84 punten in totaal.

Tien driejarige springhengsten werden ingeschreven, waarvan zes dat deden met een puntentotaal van boven de 80. De constant presterende, goed rijdbare Carambole-zoon Haines (mv.  Stakkato) van Jan Greve en Arie Hoogendoorn verdiende zijn goedkeuring na een score van 83,5 punten. Een halve punt minder behaalden de opvallend springende Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway M TN (mv.Chellano Z) van Team Nijhof en K. Mostert, en de over veel vermogende beschikkende Heart Touch (Untouched x Vingino) van Yvonne Copal en Jacques Boekee.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties