VDL Stud legt beslag op eigen Indorado

VDL Stud legt beslag op eigen Indorado

0 342
BWP
foto: Remco Veurink

VDL Stud heeft beslag laten leggen op hun eigen keurhengst Indorado, die door de Duitse hengstenhouderij Delight Stables aan de Nederlandse hengstenhouderij Klomphaar zou zijn verkocht. “We hadden Indorado verhuurd naar de Delight Stables, maar hij was absoluut niet te koop! Maar dit seizoen stond ‘ie ineens in Nederland om te dekken”, vertelt Wiebe-Yde van de Lageweg namens de VDL Stud aan website Horses.

VDL Stud had al eerder zaken gedaan met Nederlander Franklin van Kasteren van de in Duitsland gevestigde Delight Stables. Zo verkocht familie Van de Lageweg hengsten als Hold Up Premier VDL, Vegas VDL en Arkansas VDL. Maar de bewezen vererver Indorado was volgens Van de Lageweg helemaal niet te koop. “Indorado is oud, maar was nog goed fit, dus was een beperkt aantal merries natuurlijk dekken een mooie optie voor hem”, legt Van de Lageweg uit. “Bij Delight Stables kon dit en hij zou daar kunnen genieten van een mooie oude dag. Zij hoefden ons geen huur te betalen en wij zouden geen kosten meer hebben.”

Maar toen bleek Indorado dit jaar ineens beschikbaar bij de Nederlandse hengstenhouderij Klomphaar, waar de 25-jarige Corrado I-zoon ook via natuurlijk dekken beschikbaar kwam. “Dat klopte niet, dus we wilden Indorado ophalen. Maar bij Klomphaar zeiden ze dat ze hem hadden gekocht. Dat kon natuurlijk niet, want wij hadden hem nooit verkocht!”
Aangezien hengstenhouderij Klomphaar volgens Van de Lageweg geen medewerking wilde verlenen, legde VDL Stud beslag op Indorado en liet de hengst ophalen. “Hij zag er niet goed uit en kreeg waarschijnlijk niet het speciale voer dat hij nodig heeft. Zulke oude hengsten hebben de juiste verzorging nodig”, vertelt Van de Lageweg.

“Nu hebben we dus beslag laten leggen op ons eigen paard. Bij zo’n oude hengst gaat het allang niet meer om de waarde, maar wel om het principe. Indorado heeft veel voor ons betekend en voor ons gedaan. Die verdient een goede oude dag”, besluit Wiebe-Yde van de Lageweg namens VDL Stud.

Lees hier de reactie van Hengstenhouderij Klomphaar.

Bron: Horses

Foto: Remco Veurink

Reacties