VDL Emmerton weer naar Zweden

VDL Emmerton weer naar Zweden

0 312

Na tien jaar op vaderlandse bodem te hebben doorgebracht, brengt VDL Stud de hengst Emmerton (Emilion x Nimmerdor) weer naar Zweden. Een aantal investeerders kocht de nu achttienjarige bruine. In 2005 werd Emmerton goedgekeurd bij het SWB. Er zijn zo’n 170 nakomelingen van hem geregistreerd in Zweden, waaronder de goedgekeurde Niveau (mv. Voltaire), die onder Linda Heed in de sport loopt. Bij het KWPN kennen we natuurlijk de kampioen van de hengstenkeuring van 2013, Freeman VDL (mv. Chin Chin), die ook hoge ogen gooit tijdens de hengstencompetities.

Emmerton werd in Zweden uitgebracht door Peter Eriksson, waarna Jur Vrieling de teugels overnam. Hij werd Nederlands kampioen met de hengst in 2008 en behaalde talloze internationale successen, zoals tweede in de GP van Eindhoven, derde in de GP van Geesteren en vierde in de GP van Stockholm. In 2009 maakte de hengst indruk door samen met Vrieling tijdens de Stockholm International Horse Show over een tuigpaard-en-wagen te springen. Emmerton verdraaide nog geen oor.

In 2012 reed Alberto Ricardo Villa uit Colombia Emmerton korte tijd, toen fokker Sietse van der Meer zijn aandeel in de hengst had verkocht aan een Colombiaanse eigenaar. Het daaropvolgende jaar kreeg Vrieling hem weer onder het zadel. De hengst was voor de helft in eigendom van VDL Stud.

Tidningenridsport/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties