VDL Cardento ultieme Hengst van het Jaar in Zweden

VDL Cardento ultieme Hengst van het Jaar in Zweden

0 162

De KWPN-hengst VDL Cardento is bij het SWB voor de vijfde keer uitgeroepen tot ‘Hengst van het Jaar’. Na een geweldige sportcarrière onder Peter Eriksson bewees hij zich in de fokkerij. Hij hielp Zweden aan de zilveren teammedaille op het WK (2002), EK (2001) en de Olympische Spelen van Athene (2000). Individueel won hij meerdere Grote Prijzen en hij klasseerde zich in diverse wereldbekerwedstrijden.

De fokkerijresultaten van Cardento zijn van wereldklasse. In 2014 namen maar liefst zes nakomelingen deel aan het WK in Normandië: Matrix, Celestine, Carisma, Duke of Carnaval, Cafino en Zilverstar VDL. Zeer bekende kinderen van Cardento zijn ook Nice Stephanie, Bellefleur, Check Picobello Z en Matrix. De sinds dit jaar bij het KWPN erkende hengst Carrera VDL won de Grote Prijs van Zuidwolde en werd tweede in de GP Oldenburg en vierde in die van Maastricht. Daarnaast zijn bij het KWPN Dakar VDL en Grand Slam VDL goedgekeurd. Dochter Fame DVL was met  € 380.000 de veilingtopper van de Dutch Sport Horse Sales 2015.

Cardento werd als driejarige bij het KWPN afgewezen, maar werd later gerehabiliteerd; vanwege de prestaties van zijn nakomelingen ontving hij het elitepredicaat. Cardento staat op de 13e plaats van de WBFSH ranglijst 2015 voor springhengsten. In de indexen van diverse stamboeken scoort Cardento hoog. Hij is aanvoerder van de Zweedse index met 156.

VDL Stud/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties