Van der Vleuten wint GCT Madrid

Van der Vleuten wint GCT Madrid

0 37

Na afloop van de Global Champions Tour in Madrid stonden twee Nederlanders op het podium, met Maikel van der Vleuten op de mooiste plek en Gerco Schröder op plek drie. Van der Vleuten won zijn eerste Grote Prijs in de GCT met een nog altijd in topvorm verkerende VDL Groep Verdi NOP (foto, v. Quidam de Revel). De Nederlandse kampioen bleef in een barrage met minimale bezetting Marcus Ehning en Plot Blue (v. Mr. Blue) voor en verdiende met zijn optreden liefst 105.600 euro.

Okselfrisse Verdi

Gerco Schröder eiste bij zijn eerste Grote Prijs-optreden als ruiter van Team Glock direct een hoofdrol op. De ruiter uit Tubbergen hield met een zeer overtuigend springende Glock’s London (v. Nabab de Rêve) net als Van der Vleuten en Ehning twee ronden lang alle balken in de lepels. De toegestane tijd werd echter nipt overtreden, waardoor hij zich niet bij de twee anderen voegde in de barrage.
In de finaleomloop beet routinier Ehning het spits af. Hij ondernam een serieuze poging met de alweer zeventienjarige KWPN’er. Ehning bleef overal voorwaarts galopperen, draaide kort, maar kende een minder vloeiende wending naar de een na laatste hindernis. Zijn tijd kwam uit op 51,32 seconden.
Van der Vleuten wist wat hem te doen stond met zijn okselfrisse KWPN-hengst. In de lange barrage lag hij lange tijd nipt achter op de Duitser. Tot de genoemde wending. Hier nam de Brabander een voorsprong die hij in de lange lijn naar de laatste, een hoge steil, verder uitbouwde. Het resultaat: een eindtijd van 49,68 sec.

Dejavu niet meer van start

Harrie Smolders, de derde aanwezige Nederlander in Madrid, bleef steken in de eerste ronde door twee springfouten van Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Rêve). Er ook niet bij in de tweede omloop was Scott Brash. De nummer één van de wereld kreeg een springfout met Hello Sanctos en viel op plek negentien net buiten de boot voor de winning round.
De meeste aanwezige toppers kwamen wel terug voor het vervolg. Hier ook bij Edwina Tops-Alexander. Zij kreeg net als Schröder één tijdfout met Ego van Orti (v. Vigo d’Arsouilles) en kwam op plek vier terecht. Een tegenvaller was er dit keer voor Bassem Hassan Mohammed. De ruiter uit Qatar werd vorige week in de GCT van Antwerpen verrassend vierde met Primeval Dejavu (v. Heartbreaker). Ook nu kwam hij goed voor de dag in de eerste ronde, maar voorafgaand aan de tweede omloop moest hij de handdoek in de ring gooien. De precieze reden is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.
In het klassement van de Global Champions Tour gaan na twee wedstrijden Canadees Eric Lamaze en Italiaan Emanuele Gaudiano aan de leiding. Maikel van der Vleuten staat vijfde, Gerco Schröder zien we terug op plek negen. (foto: Stefano Grasso/GCT)


Klik hier voor de uitslag.

 

 

Reacties