Van der Vleuten tweede in WB van Verona

Van der Vleuten tweede in WB van Verona

0 79

Een fantastische prestatie van Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (foto) in de wereldbekerwedstrijd van Verona. De regerend Nederlandse kampioen stuurde zijn KWPN gefokte nakomeling van Quidam de Revel dankzij een ultrasnelle barragerit naar een tweede plaats in deze topover 1.60m. De tijd van Duitser Marcus Ehning, die zijn machtige schimmelhengst Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) naar 35.77 seconden stuurde, leek niet te kloppen, maar met vol gas op de plank en scherpe bochten snoepte Van der Vleuten toch ruim twee tienden van de tijd af, waarna deze op 35.52 seconden stil stond. Alleen het Ierse wonderkind Bertram Allen wist de tijd van Van der Vleuten te verbeteren. Allen, die hier überhaupt als negentienjarige zijn eerste wereldbeker reed, stuurde zijn tienjarige Kannan-merrie Molly Malone in 34.89 seconden rond, waarna hem de zege niet meer kon ontgaan.

Deze etappe van de wereldbeker in de West-Europese liga kende tien barragekandidaten. Malin Baryard-Johnsson (Zweden) eiste met de KWPN gefokte H&M Tornesch de vierde plaats op, voor Piergiorgio Bucci (Italië) en Casallo Z. Bart Bles en Lord Sandro DDH (v. Lordanos) kwamen eveneens voor Nederland aan start. In de basisronde liepen zij echter tegen vier strafpunten aan, waarmee dit duo op de 24ste plaats bleef steken.

WB tussenklassement

Met de uitslagen van vandaag stijgt Van der Vleuten naar de elfde plaats in het wereldbeker tussenklassement. Jur Vrieling staat dankzij zijn zege in de WB van Oslo en plek vier in Helsinki momenteel op de tweede plaats, terwijl Harrie Smolders op de gedeelde achtste plaats staat. Wout-Jan van der Schans vinden we eveneens op de elfde plaats, terwijl Gerco Schröder (19) en Bart Bles (22) eveneens aansluiting met de top houden. Daarmee blijft Nederland ongekend goed presteren in de wereldbeker. Een droomstart voor Oranje dat zijn status als wereldkampioen waarmaakt.

Lees hier de reactie van Maikel op zijn prestatie van vandaag.

Lees een interview met Bertram Allen in Hoefslag 11.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Stefano Secchi/FEI

Reacties