Van der Vleuten en VDL Groep Arera C in Olympisch kader

Van der Vleuten en VDL Groep Arera C in Olympisch kader

0 121
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (GCT)
Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C

VDL Groep Arera C is het tweede paard waarmee Maikel van der Vleuten is opgenomen in het Olympisch kader. ‘Vleut’ eindigde met de tienjarige merrie op de tweede plaats op het NK in Mierlo en werd onlangs derde in de Grote Prijs van Rome en vierde in Cannes.

Naast zijn toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) waarmee Van der Vleuten teamgoud won op het WK in Caen en teamzilver op de Olympische Spelen in Londen, is Van der Vleuten met zijn merrie VDL Groep Arera C opgenomen in het Olympisch kader van de springruiters.

Ondanks haar nog jonge leeftijd van tien jaar heeft VDL Groep Arera C (Indoctro x Voltaire) een palmares om u tegen te zeggen. Vorige week reed Maikel de merrie naar de vierde plaats in de vijfsterren Grand Prix van de Global Champions Tour in Cannes. Ze maakte in deze wedstrijd geen enkele springfout. In de vijfsterren Grote Prijs van Rome op het Piazza di Siena waren het slechts drie tijdfouten over twee manches die het succesvolle duo op de derde plaats brachten.

Op het NK in Mierlo eind april liep VDL Groep Arera C drie dagen voortreffelijk, wat resulteerde in de zilveren medaille. Een maand eerder was de vijfde plaats in de Grote Prijs van CSI4* Braunschweig een mooie opmaat naar de successen van de afgelopen weken. Topklasseringen waren er verder in London, Miami en Gothenburg.

Naast Van der Vleuten heeft ook Gerco Schröder de beschikking over twee paarden in het Olympisch kader. Hij zit met Glock’s London (v. Nabab de Reve) en Glock’s Cognac Champblanc in het hoogste nationale kader. Daarnaast bestaat deze selecte groep uit Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN N.O.P., Leopold van Asten met VDL Groep Zidane, Bart Bles met Lord Sandro DDH, Jeroen van der Schans met Capetown, Frank Schuttert met Winchester HS en Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P.

KNHS/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties