Buitenlandse zeges in openingsrubrieken

Buitenlandse zeges in openingsrubrieken

De internationale openingsrubriek springen van CHIO Rotterdam; de Dura Vermeer Prijs over 1.55m, werd vanmiddag een prooi voor Constant van Paesschen. De jonge Belg stuurde zijn twaalfjarige zwarte merrie Diamanthina van ’t Ruytershof (v. Diamant de Semilly) in 60.90 seconden naar de snelste tijd. Daarmee bleef de combinatie bijna anderhalve seconde voor op het Britse duo Joe Clee en Vedet de Muze E.T. Zij waren met 62.26 seconden goed voor de tweede plaats, terwijl Henrik von Eckermann en Crespo PKZ (v. Cornet Obolensky genoegen namen met de derde prijs. Henk van de Pol en Willink (v. Twister), vier dagen geleden nog goed voor winst in de tweesterren Grote Prijs van Asten, waren vanmiddag met een vierde plaats goed voor het beste Nederlandse resultaat. Gudrun Patteet (België) en Sea Coast Ferly (v. Calato) maakten de top vijf compleet.

Doron Kuipers en Zucces (v. Gerlinus) bereikten de tiende plaats, terwijl we Albert Zoer en Gigolo (v. Cicero) terug vinden op twaalf. Johnny Pals en Vignet (v. Heartbreaker) sloten vervolgens aan op de dertiende plaats.

1.45m

In het 1.45m stuurde Mexicaan Santiago Lambre zijn Zandor Z-nakomeling Zeus du Buisson Z in 26.69 seconden naar winst in de rubriek over tweefasen. Fransman Mathieu Billot was met Regain d’Helby (v. For Pleasure) net iets langzamer (26.98 seconden) en nam daarom genoegen met de tweede plaats, voor Alexander Zettermann (Zweden) en Avon (v. Quidam de Revel). Guy Williams en Zaïre (v. Indoctro) legden beslag op de vierde plaats, terwijl Pius Schwizer en PSG Junior (v. Cornet Obolensky) volgden op de vijfde plaats.

Johnny Pals en A Lee Spring Power (v. Argentinus) mochten opstellen voor de zesde plaats, terwijl Henk van de Pol, deze keer in het zadel van Spartacus TN (v. Stakkato) goed was voor de zevende plaats. Vincent Voorn en SLI Chacco Boy (v. Chacco Blue) sloten aan op de negende plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties