Van Paesschen dwingt teamplek af

Van Paesschen dwingt teamplek af

Constant van Paesschen

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft vandaag beslist dat Constant van Paesschen en het paard Citizenguard Toscan de Saint-Hermelle als deelnemer moeten worden opgenomen in het springteam voor de wereldruiterspelen in Normandië.

Het is een grote overwinning, verheugt Alain Van Campenhoudt zich, eigenaar van Citizenguard Toscan de Saint-Hermelle en sponsor van Constant van Paesschen. We hebben verdere stappen ondernomen omdat de niet-selectie van Constant ongegrond was. Onze bedoeling was niet om deuren open te breken, maar we konden deze situatie niet accepteren. De goede resultaten van Constant en zijn paard en hun opmerkelijke progressie in de klassementen van de FEI werden onvoldoende in acht genomen door de Belgische Federatie die weigerde om haar motieven mee te delen waarom Constant en zijn paard niet werden geselecteerd. ‘We verheugen ons dat het BAS deze moedige beslissing heeft genomen, waarmee zij een duidelijk signaal geeft aan de Federatie dat het noodzakelijk is om transparante selectiecriteria voorop te stellen en om de motieven van haar beslissing te communiceren,’ aldus advocaten Elisabeth Matthys en Audry Stévenart.

Het is nog onbekend welke ruiter het veld moet ruimen voor Van Paesschen. Voor de rechtszaak bestond het team nog uit Belgisch kampioen Gregory Wathelet, Jos Lansink, Olivier Philippaerts en Pieter Devos.

Familie van Paesschen/Hoefslag

Reacties