Van der Leegte nu ‘Commandeur’

Van der Leegte nu ‘Commandeur’

0 36

Wim van der Leegte, directeur/eigenaar van de Eindhovense VDL Groep, werd tijdens de lintjesregen door minister Kamp van Economische Zaken benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau.

Van der Leegte was al Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vrijdag is de directeur en eigenaar van VDL Groep gepromoveerd en hij mag zich nu Commandeur noemen. Van der Leegte is behalve chef-VDL ook voorzitter van de Eindhovensche Fabrikantenkring, lid van het Stichtingsbestuur Brainport, lid van de Rijkscommissie voor export-, import- en investeringsgaranties en lid van het Stichtingsbestuur van PSV Voetbal.

Van der Leegte heeft zijn onderscheiding te danken aan zijn jarenlange inzet voor het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast is hij voor de (Nederlandse) paardenwereld van grote waarde.  Onlangs kocht de Brabander nog keurhengst Berlin aan tijdens de executieveiling van Stal Eurocommerce. Daarmee bleef de zoon van Cassini I, die onder Gerco Schröder zoveel betekende voor onze nationale springsport, behouden voor de Nederlandse fokkerij. Van der Leegte is tevens eigenaar van Stoeterij Duyselshof.

Hoefslag/Dichtbij

Foto: Remco Veurink

Reacties