Van der Ham: ‘Het is vooral Dubbeldam’

Van der Ham: ‘Het is vooral Dubbeldam’

0 1324

Is het nu de ruiter (Jeroen Dubbeldam) of het paard (Zenith) aan het wie het succes is te danken? ,,Het is vooral Dubbeldam”, zei Willy van der Ham, de ‘ontdekker’ van het paard, deze week in Aken. Afgelopen vrijdag wonnen de tweevoudig wereldkampioenen al goud tijdens de EK landenwedstrijd. Vandaag werd hier ook nog de individuele titel bij geteld.

Van der Ham kocht Zenith op jeugdige leeftijd van de fokkers uit Den Ham. ,,Toen de mogelijkheid zich voordeed dat Jeroen op het paard zou komen heb ik daaraan meegewerkt. Hij haalt het optimale uit een paard. Als Zenith bij een andere ruiter terecht was gekomen hadden we misschien nooit meer van het dier gehoord.”

Of Van der Ham meteen zag dat Zenith een wereldtopper zou worden? ,,Ben je gek”, zegt de voormalig topruiter en huidig handelaar. ,,Dat is op jonge leeftijd niet te zien. Natuurlijk zag ik wel enig talent, maar nogmaals, de rest is aan de ruiter.”

Van der Ham is nog voor 25 procent eigenaar van Zenith. Over de waarde laat hij zich niet uit. ,,Twee miljoen, drie miljoen, tien miljoen? Ik weet het niet. Het is maar wat een gek er voor geeft. Het is ook niet belangrijk. Volgend jaar gaat Zenith met Jeroen naar de Spelen.”

Bron: Leeuwarder Courant 

Foto: Remco Veurink

Reacties