Keurhengst Van Gogh verruilt topsport voor topfokkerij

Keurhengst Van Gogh verruilt topsport voor topfokkerij

Van Gogh
Van Gogh en Marco Kutscher

Eind vorig jaar won KWPN-keurhengst Van Gogh de finale van de Midden Tour op het CSI* in Poznan. Dat was een van zijn laatste wedstrijden: Van Gogh (v. Numero Uno) zal zich nu volledig op de fokkerij gaan richten.

Wereldtop

De 17-jarige Van Gogh, die gefokt werd door Peter en Renate Stultiëns, behaalde eerst onder Caroline Müller en daarna onder Marco Kutscher talrijke successen. De hengst draaide jarenlang mee aan de wereldtop, en won onder meer de GCT Grand Prix van Valkenswaard en de EEM Grand Prix van Los Angeles en Hong Kong.

‘Fantastische sportieve jaren’

Daan Horn, de eigenaar van Van Gogh, vertelt: ‘We kijken terug op fantastische sportieve jaren en een succesvolle en prettige samenwerking met Marco Kutscher. We mochten vele hoogtepunten en overwinningen vieren en hij kwam meerdere malen uit voor Duitse team.’

‘Wij willen nogmaals onze dank uitspreken naar diegenen die aan de basis van het succes van deze hengst hebben gestaan. Allereerst Caroline Müller die de gehele opleiding heeft verzorgd en Van Gogh naar het 1.60m niveau heeft gebracht. Daarnaast ook het team van Stall Kutscher – Bitter met vaste verzorgster Annamari Lahtinen en natuurlijk topruiter Marco Kutscher.’

Toekomst als vererver

Op 7 april zal Van Gogh tijdens de hengstenshow van De Wiemselback officieel de sport vaarwel zeggen. Daarna zal hij daar ter beschikking staan van de fokkers. Van Gogh timmert al jaren aan de weg als dekhengst en er ligt nog een grote toekomst voor hem in het verschiet als vererver. Een aantal van zijn nakomelingen presteert al verdienstelijk op de internationale concoursen: onder meer Bella Brown, Dena-Sienne, Ceylon, Vincent 163, Vallejo, Fabio en Giro de la Luna.

Zijn zoon Innovation (uit een Contendro-merrie) is goedgekeurd bij het KWPN en in 2016 is Van Gogh zelf door het KWPN beloond met het keurpredicaat, voor zijn bijdrage aan de fokkerij.

Bron en foto’s: persbericht

Reacties