Van Asten piekt in La Coruña

Van Asten piekt in La Coruña

0 64

In de Grote Prijs van Casas Novas in La Coruña  stuurde Leopold van Asten VDL Groep Zidane naar de zege. Als een van de laatste starters in het tweede parcours waarin de beste twaalf uit de eerste ronde van start gingen, zette de stalruiter van Wim van der Leegte zijn  tweede foutloze  ronde én de snelste tijd op de chronometer. Een prachtige overwinning voor Van Asten met zijn tienjarige topper in dit CSI4* concours. Hij was met 41.24 sec. bijna een halve seconde sneller dan Karim Elzoghby (Egypte) met Amelia (KWPN, v. Cantos). Derde werd de Britse Laura Renwick met ook al een KWPN’er, de achtjarige Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zo bestond de complete top drie in de Spaanse stad volledig uit Nederlands gefokte paarden.

Op vier zien we Catherine Pasmore met Bonanza van Paemel (BWP, v. Darco). Op de vijfde plek de snelste barragist, Will David uit Duitsland met Mic Mac du Tillard (SF, v. Cruising). Hij zag echter een balk rollen. Argentijn Jose Maria Larocca met GDE Matrix (SWB, v. Cardento) werd zesde.

‘Toen ik voor de tweede manche binnenreed maakten Willem Greve en Leon Thijssen mij er op attent dat ik vanuit hun gezichtspunt gezien mogelijk voor een hindernis langs kon rijden op mijn weg van hindernis één naar hindernis twee. Ik ben daar gaan kijken en zag dat daar inderdaad een mogelijkheid lag om tijd te winnen. Die krappe wending lukte en vanaf dat moment lukte verder ook alles en was ik net een halve seconde sneller dan de Egyptische ruiter Karim Elzoghby met Amelia. Ik had Karim zien rijden en die reed gruwelijk hard, maar dankzij de tip van Willem en Leon kon ik nog net iets sneller zijn’, vertelde Leopold van Asten.

Leon Thijssen viel net buiten de prijzen. Hij kreeg een fout in het basisparcours met Heartthago (v. Heartbreaker), net als Willem Greve met de hengst Carambole (v. Cassini I).

Uitslag Grote Prijs CSI4* La Coruña.

Leon Thijssen zesde in Trophy

Gisteravond was Leon Thijssen wel succesvol in de Longines Trophy. Hij werd zesde na een foutloze barrage van Heartthago (v. Heartbreaker). De rubriek werd gewonnen door Conor Swail met Lansdowne, ook wel bekend als Wietvot (KWPN, v. Guidam) die de Chileen Samuel Parot met Quick du Potttier (v. Hurlevent de Breka) net voorbleef. Derde werd Bernardo Alves uit Brazilië met Starling (v. Stakkato). In een 1.45 direct op tijd mocht Thijssen zijn Quintera (v. Kannan) als winnaar opstellen, net voor Sergio Alvarez Moya met Abab van het Molenhor (v. Nabab de Reve) en Julien Epaillard met Sephora Sonzeenne, ook al een nakomeling van Kannan.

KNHS/Hoefslag

(Foto: Remco Veurink)

Vergelijkbare artikelen

Reacties