Valkenswaard: 45 euro voor miljoenenpaard Palloubet d’Halong

Valkenswaard: 45 euro voor miljoenenpaard Palloubet d’Halong

0 783

In de openingsrubriek van Valkenswaard stuurde de Zweedse amazone Malin Parmler de achtjarige merrie Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve) van Stal Hendrix naar de winst. Parmler gaf Bertram Allen (Ierland) en Ivo Biezen het nakijken. De heren waren net iets langzamer met respectievelijk de negenjarige BWP-hengst High Valley (v. Obourg) en de achtjarige merrie Dimpf HDH (v. Douglas). Ook in de prijzen eindigden Teddy van de Rijt met Lander Z (v. Lord Z, zesde) en Maikel van der Vleuten met Delina, die van ‘zijn’ kampioenspaard Verdi stamt. Op de elfde plaats zien we miljoenenpaard Palloubet d’Halong. Zijn elfde positie leverde 45 euro op.

De nu dertienjarige vosruin werd in 2013, na het EK in Herning, voor een geweldig bedrag van naar verluidt 11 miljoen euro, verkocht aan Qatar. Jannika Sprunger had opzien met de talentvolle Baloubet du Rouet-zoon gegooid, met name vanwege de fantastische tweede plek in de Rolex Grand Prix in Aken dat jaar, vlak achter Nick Skelton met Big Star.

Al snel verscheen Palloubet met Ali Yousef Al Ruhmaihi in de internationale ring. De combinatie werd net als de rest van het Qatarese team begeleid door Jan Tops. Hij was ook degene die de koop initieerde en tot stand bracht. Hoewel het duo acceptabele resultaten boekte op 1.40-1.45-niveau en ook in vijfsterren wedstrijden, waren de prestaties niet stabiel en ruim een half jaar later nam Bassem Hassan Mohammed de teugels van de sensibele vos over. Vorig jaar plukte het duo de vruchten van de training, met onder andere een tweede prijs in de CSI5* GCT Grand Prix van Miami en een achtste in die van Antwerpen. In de Nations Cup-wedstrijd van Abu Dhabi, die gold als kwalificatie voor de Olympische Spelen, was Palloubet van nut voor het team door twee keer slechts één strafpunt voor tijdsoverschrijding te laten noteren.

Nu wordt Palloubet langzaam opgebouwd richting Rio. Zijn ruiter kan voor de Olympische Spelen ook nog aanspraak maken op The Toymaker (v. Casall, ex Tim Stockdale) en de eerder door Gerco Schröder gereden California (v. Corland).

Uitslag 1.40m Valkenswaard.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Vergelijkbare artikelen

Reacties