De val van een wereldstal

De val van een wereldstal

0 64

In de nieuwe Hoefslag vind je een terugblik naar de opkomst en vooral ondergang van Stal Eurocommerce, met speciale aandacht voor de rol van roerganger Ger Visser (foto).
‘Eind 2011 moeten we met vier ruiters op het hoogste niveau kunnen presteren. Wij willen proberen met twee ruiters richting de Olympische Spelen te werken. Om die doelen te verwezenlijken is ook het aankopen van talentvolle paarden van zes tot acht jaar weer volop in gang gezet’, aldus Ger Visser in een artikel dat verscheen in de eerste Hoefslag van 2011.

De standaard van kleurrijk pochet voorziene Visser blaakt dan nog van zelfvertrouwen en zit vol ambities. Met de kennis van nu ontstaat echter ook het beeld van een man die de realiteit uit het oog aan het verliezen is. Zijn vastgoedbedrijf Eurocommerce sloot het boekjaar 2010 weliswaar nog af met een miljoenenwinst, de stand van zaken was toen al niet florissant te noemen. Binnen de alsmaar dieper wordende crisis in de vastgoedbranche kreeg de kantorensector, waarin Eurocommerce actief was, de zwaarste klappen te verduren. Eind 2010 ontstonden de eerste financieringsproblemen met een bank, in dit geval de ABN, en ook de wijze van zakendoen door Eurocommerce kon op steeds minder goedkeuring rekenen binnen de sector. Ger Visser, die Eurocommerce feitelijk leidde als een eenmanszaak, was als geen ander op de hoogte van dit alles. Waar op dat moment een pas op de plaats rationeel gezien logisch was, drukte Visser zijn sportieve ambities door…

Het gehele verhaal lees je in het aprilnummer van de Hoefslag.

Vergelijkbare artikelen

Reacties